Rolls-Royce sa pripravuje na nový Ghost, dá mu 100 kg odhlučnenia

Rolls-Royce Ghost je aktuálne najstarším modelom automobilky. Postupne sa však chystá nová generácia, ktorá príde už o týždeň. Tekže skôr je už hotová, ale Rolls-Royce ešte stále len ukazuje jednotlivé detaily, a prezrádza niektoré atribúty auta.

Prvou novinkou, ktorú Ghost prinesie je nové logo automobilky. Z obdĺžnika s nápisom Rolls-Royce a dvoch štylizovaných R vypadne všetko, okrem tých základných dvoch písmen. Nový, ale veľmi podobný, bude aj tvar písmen v rozpísanej forme Rolls-Royce Motor Cars. Je to  z dôvodu, že automobilka chce pritiahnuť mladších zákazníkov, lebo aktuálne je priemer veku jej zákazníkov 43 rokov.


Foto: Rolls-Royce

V novej stratégii prezentácie značky bude mať väčšiu úlohu soška Spirit of Ecstasy. Tá tiež získala modernejšiu interpretáciu s jednoduchšími líniami pre použitie v papierovej podobe. Naviac bude vždy otočená vpravo, lebo to je smer, ktorým je označovaná na časovej osi budúcnosť.

Okrem značkovej komunikácie pribudne aj nová farba Purple Spirit, čiže fialová. Bude často kombinovaná s ružovo-zlatou. Tieto dva odtiene majú evokovať lojalitu a dlhodobý vzťah zákazníkov s automobilkou.


Foto: Rolls-Royce

No a teraz k tomu, čo reálne prezradili predstavitelia Rolls-Royce o novom Ghoste. Bude tichý. To je pri týchto autách povinnosťou. Celkovo bude mať nový Ghost viac ako 100 kilogramov odhlučňovacích materiálov. Napríklad medzi motorom a kabínou bude dvojitá priečka a viac izolácie bude aj v streche, kufri, v podlahe a dverách. Tichu pomôžu aj dvojivrstvové sklá a špeciálne pneumatiky s ľahkou akusticko-izolačnou penou. K stíšeniu pomáha aj hliníkový základ auta.

Absolútne ticho však tiež nie je žiaduce, lebo pôsobí v aute naozaj zvláštne. Preto Rolls-Royce bude vydávať zvuk, ktorý označuje ako šepot. Každý komponent bol naladený na určitú frekvenciu, aby vznikla dokonalá súhra a príjemný pocit v aute.

Parametre auta ešte nie sú jasné, ale jasné je, že pod kapotou bude motor V12 s objemom 6,75 litra.


Foto: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rolls-Royce sa pripravuje na nový Ghost, dá mu 100 kg odhluč...