V Rusku prišli s parkovacími miestami pre ženy!

Ženy a parkovanie. To je kombinácia, ktorá je azda nevyčerpateľnou studnicou najrôznejších príhod a veselých videí, na ktorých sa zabáva celý svet. Iste, nič sa nedá paušalizovať a tragicky parkuje aj množstvo mužov, pri ženách sa však s úbohým parkovaním stretávame o poznanie častejšie. V Rusku sa to rozhodli riešiť kontroverzným, ale zaujímavým a aj účinným spôsobom.

Takmer dvojnásobná šírka parkovacieho miesta

V súčasnosti sa moderné autá stále zväčšujú. Nielen do dĺžky ale aj do šírky. Všetko v záujme vyššej bezpečnosti a komfortu pre posádku. Normy na šírku parkovacích miest sú však celé roky staré a počítajú s výrazne nižšou šírkou vozidiel. Rovno zaparkovať a mať aj miesto na vystúpenie je stále náročnejšie aj pre skúsených vodičov. Nechceme sa nikoho dotknúť, no problémy s tým majú často hlavne ženy. Ako informoval portál kazanfirst.ru, v Rusku sa s tým rozhodli vysporiadať po svojom.

Zdroj foto: kazanfirst.ru

So svojráznym riešením prišli Rusi v meste Kazaň. V blízkosti moderného nákupného centra TSUM sa riaditeľ centra rozhodol uľahčiť ženám parkovanie. Nachádza sa tu niekoľko miest vyhradených len pre ženy. Označuje ich značka s panáčikom v sukni a ružový podklad. Miesto je o poznanie širšie, namiesto štandardného 2,5 metra až 4,4 metra. Niektorým ženám je síce aj takáto šírka len tak-tak, je to pre ne však o poznanie komfortnejšie. Miesta sú navyše blízko vchodu, ženy tak nemusia s nákupom ísť do auta príliš ďaleko. Ďalšou výhodou je bezpečnosť žien, ktoré idú na nákup samé vo večerných hodinách. Nemusia tak ísť samy na koniec slabo osvetleného parkoviska, svoje miesto majú hneď pri východe, čo môže mnohých násilníkov od útoku odradiť. Takéto miesta sú teda bezpečnejšie pre neskúsené vodičky aj vozidlá okolo nich, navyše vďaka ich umiestneniu môže poklesnúť aj miera napadnutí žien. Všetko vyzerá pomerne fajn, parkovacie miesta vyhradené pre ženy však uznali miestne úrady za nelegálne a do 3 dní od vynesenia rozsudku musele nákupné centrum miesta zlikvidovať. Prečo? Úrady ich označili za sexizmus a dodali, že na parkovisku nie sú žiadne miesta, ktoré sú vyhradené pre mužov, ktorí nevedia parkovať. Zákony tu totiž nepoznajú parkovacie miesta rozdelené na základe pohlavia a rolu nehrá ani fakt, že sa nachádzajú na súkromnom pozemku. Nuž, nápad to bol rozhodne zaujímavý, či dobrý alebo nie necháme na vás.

Zdroj foto: kazanfirst.ru

Zdroj: kazanfirst.ru

Zdroj foto: kazanfirst.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V Rusku prišli s parkovacími miestami pre ženy!