Spozná niekto veľmi ľahký facelift Range Roveru?

Facelifty nemusia byť iba komplexné niekde v polovici životného cyklu, alebo v štvrtinách, ako to má Mitsubishi ASX. V podstate s inováciami automobilky prichádzajú postupne každý rok a k niektorým nevydávajú ani tlačovú správu. Takým menej nápadným faceliftom prešli aj najväčšie Range Rovery.

Veľký Range Rover bude v modelovom roku 2021 ponúkať stále širokú paletu agregátov, čo je pozitívnou správou aj z pohľadu toho, že niektoré automobilky sú nútené zbavovať sa motorizácií kvôli pokutám za prekročenie priemeru CO2. V ponuke zostanú benzínové a naftové motory, ale aj niekoľko hybridných modelov. Výkonom sa bude Range Rover pohybovať medzi 191 kW (260 k) s 600 Nm a 423 kW (575 k). Plug-in hybrid s označením P400e PHEV príde s 294 kW (400 k) a 640 Nm.

Foto: Land Rover

Reálne je najväčšou novinkou použitie novej klimatizácie s jonizáciou vzduchu a možnosť umiestniť 1,5-litrovú fľašu do dverí. Pribudnú však aj nové verzie, ktoré rozšíria portfólio výbav vozidla. Autobiography Fifty Edition bude obmedzená na 1970 kusov a už o nej automobilka informovala dávnejšie. Má 22-palcové disky a možnosť lakovania modrou farbou ako bol pôvodný Range Rover. Vlastne všetky dostupné farby pripomínajú tie na prvej sérii modelu.


Foto: Land Rover

Nová séria ponesie názov HSE Westminster Edition. Môže mať lakovanie podľa výberu zo vzorkovníka, vrátane nemetalických farieb. Vnútri je štandardne obklad z orechového dreva a sedadlá s dvadsiatimi smermi nastavenia, samozrejme elektrickými. Pozitívom je ich ventilácia, ale aj chladená schránka v strede, či dovieranie dverí a 19-reproduktorová apratúra Meridian s výkonom 825W.


Foto: Land Rover

Verzia SVAutobriography Dynamic Black bude kombinovateľná s motormi V8 a s hybridom. Čierny lak Santorini má čierne doplnky Narvik Black a aj disky s priemerom 22 palcov sú lakované čiernou farbou. Čierne sú aj strmene bŕzd a čierne je aj čalúnenie. Akurát prešívanie dostalo červenú farbu.

Podobné vylepšienia dostane aj verzia Sport. V inteiréri bude mať tiež dve dotykové obrazovky na ovládanie všetkého, vrátane klimatizácie a zmenil sa aj objem odkladacích priestorov v stredovej konzole. Aj pre Range Rover Sport bude dostupný Activity Key. Je to náramok na odomknutie auta, ktorý je mrazuvzdorný a vodotesný.


Foto: Land Rover

Novou sériou pre Sport bude SVR Carbon Edition, ktorá pridá agresívnejšie detaily a, ako sa dá prepdokladať podľa názvu, aj karbónové prvky. Tie budú na kapote, nárazniku, či v interiéri. Táto verzia bude stáť a jazdiť na 22-palcových zliatinových diskoch.


Foto: Land Rover

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Land Rover

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Spozná niekto veľmi ľahký facelift Range Roveru?