Chceš v BMW vyhrievané sedadlá? Predplať si ich!

Doba napreduje a veci, ktoré boli kedysi považované za bežné sa stávajú prežitkom. Napríklad počítačové programy ste si kedysi kúpili a mohli ich používať v podstate donekonečna. Dnes si už kupujete predplatné, kedy si program predplatíte na požadované obdobie. Pre spoločnosti ide o zaujímavý nástroj, nakoľko dlhodobý užívateľ za službu zaplatí mnohonásobne viac, ako keby si program kúpil raz a navždy. Nuž a niečo podobné sa pomaly chystá aj vo svete automobilov.

Vyhrievané sedadlá na mesiac, lepší zvuk na pol roka

Svet automobilov je mimoriadne inovatívnym segmentom. Neznalý by povedal, že auto má predsa štyri kolesá, tak čo tam už len nové vymyslieť. Lenže krása inovácií automobilového priemyslu je v detailoch. Nuž a jeden podstatný detail bude súčasťou automobilového priemyslu už o niekoľko krátkych rokov. Portál autoblog.com informoval o tom, že so systémom predplatného prichádza ako prvé BMW.

Zdroj foto: autoblog.com

Systém elektronického predplatného používa pri niektorých záležitostiach napríklad Tesla, BMW, v malej miere aj VW a dokonca aj v Škode Octavia si môžete softvérovo zakúpiť iné farby osvetlenia. BMW to však s najnovším operačným systémom posúva úplne na iný level. Zatiaľ nie je celkom jasné, o aké funkcie vo finále pôjde, tieto však vyzerajú najreálnejšie.

Jedným z prvkov výbavy by mal byť napríklad asistent diaľkových svetiel, prípadne aj systém udržiavania rýchlosti. Pomerne prekvapivou by mala byť možnosť zakúpiť si online priamo cez systém auta adaptívny podvozok či vyhrievanie sedadiel. Relatívne jednoducho realizovateľná bude možnosť zakúpiť si lepší zvuk motora púšťaný do reproduktorov v kabíne. Možné by mohlo byť aj zakúpenie vyhrievania volantu. Ako to bude možné? Jedndoducho všetok potrebný hardware už v BMW bude, zaplatením predplatného si danú funkciu už len aktivujete. Navyše BMW plánuje dať užívateľom možnosť bezplatne si tieto prvky výbavy vyskúšať na 3 mesiace, potom sa deaktivujú. Celý proces kúpy by mal byť maximálne bezpečný, otázkou však ostáva, kedy sa nájde niekto tak šikovný, kto to všetko dokáže prelomiť a aktivovať výbavu na čierno. V dnešnej dobe nejde o to, či sa to niekomu podarí, ale kedy. Potešilo by vás podobné riešenie?

Zdroj: autoblog.com

Zdroj foto: autoblog.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Chceš v BMW vyhrievané sedadlá? Predplať si ich!