Putinova limuzína ako off-road do blata pre oligarchov!

Rusko je vskutu zaujímavá krajina. Obrovské, ba priam až nepredstaviteľne rozľahlé územie, obrovské, rovnako nepredstaviteľné sociálne rozdiely. Na jednej strane bábuška, ktorá na vidieku predáva na ulici bylinky, aby si mohla dovoliť aspoň pol krajca starého chleba, na strane druhej zbohatlík na státisícovom aute so štíhlou blondínkou na sedadle spolujazdca, ktorej ide kúpiť lodičky drahšie, ako je celý majetok spomínanej bábušky. Drsný svet, ktorý je pre nás v mnohom nepochopiteľný. Rovnako nepochopiteľné je aj toto auto.

Najskôr privilégium pre prezidenta, teraz pre každého zbohatlíka

Na Slovensku ak si niečo kúpi sused a vy si to isté potom kúpite lacnejšie, ste frajer. V podstate aj všade inde vo svete. Moskva, respektíve bohaté oblasti Ruska sú výnimkou. Tam ste frajer ak máte to najdrahšie, čo sa dá. Je jedno, že je to vrcholne nepraktické, nevkusné a gýčové, hlavne že je to drahé. Podobným prípadom je aj toto auto, o ktorom informoval portál formacar.com. Ide o úpravu luxusnej limuzíny Aurus Senat.

Zdroj: formacar.com

Aurus Senat ste už možno kdesi počuli. Ide o limuzínu, ktorá vznikla s jasným a poriadne ambicióznym cieľom, stať sa limuzínou samotného prezidenta Vladimíra Putina. Plán bol konkurovať takej legende, akou je bezpochyby automobilka Rolls-Royce. Inšpirácia anglickou predlohou je zrejmá už na prvý pohľad. Zaujímavé je, že Aurus Senat je už sám o sebe relatívne praktickou limuzínou. Má pohon 4x4, rovnako praktická je svetlá výška, ktorá činí až 20 cm! Toľko nemajú ani niektoré SUV či mestské crossovery. Práve na týchto vlastnostiach sa rozhodla stavať tuningová spoločnosť Larte Design.

Zdroj: formacar.com

Výsledkom je vozidlo, ktoré by sa iste nestratilo ani v najnáročnejšom teréne, avšak tam ho pravdepodobne nebude nikto nikdy brať. Dôvodom bude cena, ktorá ešte nie známa, no bude extrémna. Navyše toto auto je určené skôr pre zbohatlíkov, ktorí sa s ním chcú promenádovať po uliciach miest a nie pre cestovateľov dobrodruhov alebo lesákov. Nasvedčuje tomu aj použitie hromady karbónu na kompletný bodykit. Karbón je drahý a luxusný materiál, no zároveň aj dosť krehký a preto na použitie v teréne absolútne nevhodný. Ale to je jedno, tu ide predsa o prestíž! Okrem agresívneho bodykitu príde na rad aj motor, ktorý dostane upravené turbo, nový výfukový systém aj novú riadiacu jednotku, vďaka čomu dôjde k razantnému nárastu výkonu. Nuž, takto vyzerá luxus pre oligarchov v praxi.

Zdroj: formacar.com

Zdroj foto: formacar.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Putinova limuzína ako off-road do blata pre oligarchov!