Najbezpečnejšie Audi: kompletne nepriestrelné, keď treba, odstrelí dvere!

Nemecká automobilka Audi sa na našich cestách teší mimoriadnej priazni. Nielen medzi novými autami, ale aj na trhu jazdených vozidiel. Koncernová technika zvládne státisíce kilometrov, navyše dá majiteľovi toľko žiadanú dávku luxusu. Pre tých najnáročnejších je tu rad 8, pre vyvolených predĺžená verzia L. Nuž a pre najbohatších z vyvolených je tu toto opevnené monštrum!

Potrebuješ vodičák na dodávku!

Hlavy štátov, celebrity či tí najúspešnejší podnikatelia vyžadujú pri svojich presunoch maximálny luxus a bezpečnosť. Portál carscoops.com prišiel s informáciou o mimoriadne vzácnom Audi A8 L Security. Pri takomto aute je najpodstatnejšie to, aby bolo na nerozoznanie od bežnej, neopancierovanej verzie. Aj keď už len samotné Audi A8 v predĺženej verzií Long určite vzbudí pozornosť. Na prvý pohľad však nezistíte, že ide o nedobytnú pevnosť na kolesách.

Zdroj: carscoops.com

Čo sa týka luxusu, ten je vnútri maximálny. Koniec koncov ako pri každej Audi A8 L. Poďme však k pohonu. Pod kapotou sa nachádza agregát zo športovej verzie S8. Znamená to poriadne výkonný 4 litrový 8 valcový motor s výkonom 563 koní. Toto ohromné stádo dokáže dostať kolos na hranicu 100 km/h za 6,3 sekundy. Čo sa týka maximálky, tá je na úrovni 210 km/h. Asi vám to príde málo, je to však kvôli prítomnosti špeciálnych pneumatík. Čím sú iné? Ak dôjde k defektu, prípadne prestreleniu pneumatík, Audi A8 L Security dokáže pokračovať ešte ďalších 80 km rýchlosťou 80 km/h!

Zdroj: carscoops.com

Tým sa dostávame k špeciálnemu bezpečnostnému vybaveniu. Čo sa týka karosérie, tá spĺňa balistickú triedu ochrany VR9. sklá sú na tom ešte o triedu lepšie! Možno ste už čítali o nepriestrelných vozidlách, ktoré odolajú výstrelu z pištole, toto Audi je na tom niekde úplne inde. Odolá výbuchu granátu, odolá guľkám z ľahkého guľometu, dokonca aj výstrelu z odstreľovacej pušky. Jednoducho maximálne bezpečie. V podbehoch kolies sa nachádzajú trysky, ktoré dokážu uhasiť prípadný požiar. Posádka je navyše chránená aj proti chemickému útoku, nakoľko sa tu nachádza samostatná ventilácia s vlastnou zásobou kyslíka. Nuž a ak dôjde k najhoršiemu a tento kolos havaruje, aktivuje sa záchranný systém. Spočíva v pyrotechnickom systéme, ktorý odpáli dvere, aby sa posádka dostala bezpečne von. Zaujímavosťou je, že celý kolos váži takmer 3,9 tony čo znamená, že na šoférovanie tohto auta porebujete vodičák na nákladné auto. Cena je však závratná, v prepočte ide o takmer 690 000 €!

Zdroj: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najbezpečnejšie Audi: kompletne nepriestrelné, keď treba, od...