Elektrická retro Škoda Felicia, kráska, zatiaľ len na papieri.

Škoda je dnes považovaná za auto, ktoré je pre mnohých voľbou rozumu. Dostupný servis, praktické a kvalitné autá a v neposlednom rade, možno dávka nostalgie. Predsa len, Škoda bola pre mnohých ich prvým autom, či už 120-tka, Felicia či Fabia. Škoda je však pre mnohých aj peknou nostalgickou spomienkou na ich začiatky za volantom. Nuž a milým je aj tento návrat do minulosti, ktorý nám ukazuje krásnu Škodu Felicia, tú úplne pôvodnú.

Na retro vlne

Škoda Felicia je autom, ktoré na cestách môžeme stretnúť aj dnes. Určite ju nikomu netreba predstavovať, avšak to nie je tak celkom pôvodná Felicia. Prvá Škoda Felicia bola kabrioletom zo začiatku 60-tych rokov minulúho storočia. V porovnaní s tou novodobou bola jej predajnosť na dnešné pomery smiešna, len 15 000 kusov. Na tú dobu však šlo o úspech. Nuž a vďaka portálu auto.cz sa jej modernejšia verzia ukazuje v naozaj atraktívnom svetle.

Zdroj foto: auto.cz

Šikovný grafik tohto portálu sa trošku pohral práve s myšlienkou vrátiť Škodu Feliciu aj do dnešnej doby. Na populárnej retro vlne sa vezie mnoho automobiliek. Koncept súčasnej Felicie je mimoriadne svieži a veselý. Malý kabriolet s roztomilými “kukadlami” by určite vzbudil poriadny záujem. Hlavne ak by šlo o mestský elektromobil. Štýlové autíčko, navyše kabriolet by bolo určite ozdobou mesta. Veď stačí sa pozrieť na úspech Fiatu 500, ktorý si svoj úspech vybudoval taktiež na retro reinkarnácií predošlého modelu. Nuž, táto Felicia je zatiaľ len grafickým návrhom, ak by sa dostal do výroby, určite by sme sa nepohnevali. Aj Škoda by ukázala, že nemusí byť len voľbou rozumu, ale aj poriadnou štýlovkou, ktorá chytí za srdce.

Zdroj foto: auto.cz

Zdroj: auto.cz

Zdroj foto: auto.cz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Elektrická retro Škoda Felicia, kráska, zatiaľ len na papier...