Ako sa opravujú cesty v Japonsku?

V Číne postavili nemocnicu kvôli epidémii koronavírusu za 10 dní. Bežne opravy tam trvajú rekordne krátky čas. Koľko by trvala rovnaká oprava cesty na Slovensku? Sleduj video.

V Číne postavili nemocnicu kvôli epidémii koronavírusu za 10 dní. Bežne opravy tam trvajú rekordne krátky čas. Zábery z výstavby a opráv cestných úsekov budeš sledovať so zatajeným dychom. Sleduj video.

Rekordne krátka oprava ciest v Číne je až smiešna v porovnaní s nekonečnými opravami ciest na Slovensku. Prečo si východné krajiny vedia poradiť s opravami ciest a vedia sa vyhnúť nepríjemným kolapsom dopravy?

Najmodernejšie konštrukčné riešenia prinášajú nové možnosti a techniky výstavby a opravy ciest. Napriek tomu dnes u nás opravy ciest spôsobujú kolaps dopravy a niekoľkohodinové kolóny a zdržania počas celej doby výstavby.

Až na niektoré výnimky, u nás opravy ciest prebiehajú takmer výlučne cez deň a za bežnej premávky. Aj to je dôvod, prečo výstavba ciest spôsobuje vrásky nielen vodičom. Niektoré krajiny však dokážu využiť menšiu vyťaženosť cestných úsekov v noci vo svoj prospech. Práve počas noci sa dokážu vyhnúť nepríjemnému kolapsu dôležitých dopravných ťahov.

Aj napriek jasným výhodám práci mimo hlavných hodín, u nás ešte stále opravy a výstavba prebiehajú prevažne cez deň, kedy sú cestné úseky maximálne vyťažené. Porovnanie celkového času nutného na opravy ciest tam a tu berie dych. 

Za pomoci vyspelej techniky a najnovších techník je možné cestný úsek zbúrať a postaviť nový doslova počas noci! Príkladom sú viaceré prípady opráv cestných úsekov, ktoré divák sleduje so zatajených dychom. V Číne a Japosnku už dokázali počas noci pracovať s flotilou 100 bagrov na jednom úseku súčasne. Výsledok, skutočne stojí za to. Koľko by trvala rovnaká oprava cesty na Slovensku?

Zdroj foto: youtube.com/CCTV Video News Agency

Zdroj foto: youtube.com/CCTV Video News Agency

Zdroj foto: youtube.com/CCTV Video News Agency

Zdroj: china.org.cn youtube kanál Drom Fun, inhabitat.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ako sa opravujú cesty v Japonsku?