Ako spraviť inzerát na autobazar.sk?

Predať auto je jednoduché, má však niekoľko základných pravidiel aj tu na autobazar.sk. Pozrime sa preto na to, čo treba vyplniť a ako spraviť samotný inzerát. Je to jednoduché a zvládne to každý. Základom je podať čo najviac informácií a reálne stanoviť cenu.

Údaje o aute

Úplne prvým krokom je vyplnenie údajov o aute. Začneme kliknutím na tlačidlo Pridať inzerát v hornej časti úvodnej stránky a sledujeme jednotlivé kroky. Dátum prvej evidencie je uvedený vo veľkej časti Osvedčenia o evidencii, pri údajoch o vlastníkovi.

Druhý krok predstavuje pridanie fotiek. Tie sa dajú ľahko zhotoviť mobilom, alebo hocijakým fotoaparátom. Použitie fotiek výrazne odporúčame, inzerát má väčšiu šancu zaujať potenciálnych kupcov a tiež má väčší dosah. Po zvolení modelu sa väčšina údajov vyplní automaticky, ale aj tak si ich skontrolujte, ak máte nejakú špecifickú verziu vozidla. Takisto doplníme výbavu podľa reálneho stavu.

Foto: Autobazar.sk

Dôležité je aj reálne vyplniť doplňujúce informácie. Hlavne netreba používať príznak Top stav! pri každom jednom inzeráte. Tu treba zapojiť kritickejší pohľad a zhodnotiť reálne, či auto práve takýtu atribút naozaj spĺňa. Ak áno, tak do toho!

Do inzerátu viete doplniť aj video z youtube, ak takým ku svojmu autu disponujete. Môže to pomôcť pri detialnejšej obhliadke a veciach, ktoré na fotkách chýbajú.

Fotky

Zásad pri fotení je niekoľko. Treba cvaknúť všetky dôležité detialy, ale zároveň by sme mali dodržiavať niekoľko dôležitých pravidiel. Nie sú nutné, ale znova môžu pomôcť ku lepšiemu predaju. Prvým a základným bodom je umytie auta. Umyté auto lepšie ukáže aj prípadné nedostatky a znova viac zaujme ako keď je špinavé. Netreba vždy najať profesionálneho fotografa, aj keď aj to je cesta. Vlasne, pri fotení mobilom je vhodné vyčistiť si šošovku aparátu, aby boli fotky pekne ostré.

Ideálne je spraviť si takú obhliadku auta fotkami, začneme vpredu, pokračujeme predobok, bok, zadobok, zadok a dokončíme virtuálnu prechádzku okolo auta. Ak treba, môžeme sa zamerať na detaily, napríklad disky, svetlá, prípadné nedostatky.

Foto: Autobazar.sk

Následne pokračujeme do interiéru. Celkový pohľad na prednú časť, ideálne tiež čistú a bez zbytočných fliaš a handričiek, doplníme o detailné fotky prístrojového štítu, na ktorom je vidno aktuálny nájazd auta a môžeme odfotiť aj stredovú konzolu, aby bolo aj z fotiek zrejmé, že auto disponuje napríklad klimatizáciou a aké audiozariadenie je dostupné.

Fotka predných sedadiel tiež pomôže, rovnako ako fotografia zadných sedadiel a tiež batožinového priestoru. Nie všetky sú, samozrejme úplne nutné, ale dôležité je zachytiť všetky detaily, ktoré sú naozaj dôležité. Najlepšie je fotiť, keď je reálne svetlo, lebo v tme môžu detialy zaniknúť a fotka môže byť, najmä v automatickom režime fotoaparátu, veľmi zrnitá a menej kvalitná.

Cena

Stanovenie ceny je veľmi dôležitým prvkom inzerátu. Najskôr si musíme pozrieť aké sú podobné autá v ponuke a podľa toho upraviť výslednú sumu. Do nej by mal byť zahrnutý aktuálny stav, nájazd a vek vozidla. Jasné, môžeme ju dať aj trochu vyššiu, ale potom sa nemôžeme čudovať, že o auto nebude výraznejší záujem.

Foto: Autobazar.sk

Vytvorenie inzerátu v bodoch (postup)

  1. Nafotenie vozidla (cca 8-10 fotiek zvonka, 5-10 zvnútra)
  2. Analýza inzerátov podobných vozidiel a stanovenie ceny
  3. Vytvorenie inzerátu priamo na autobazar.sk

Hotovo, naozaj to nie je zložité a zvládne to ktokoľvek. Prajeme veľa šťastia s predajom vozidla!

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Autobazar.sk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ako spraviť inzerát na autobazar.sk?