Rusi si zo starého GAZ-u postavili americký Chevrolet?

Rusko verzus Amerika. Zdanlivo dva nezmieriteľné svety. Napriek tomu sa vo veľkej miere navzájom ovplyvňujú. A aj inšpirujú. Napríklad aj v tomto prípade, keď sme sa stali svedkami spojenia Ruska, USA a Japonska do jedného.

Z ruského elegána americký pracant

Portál carakoom.com priniesol ďalšiu ukážku toho, aké zručné vedia byť ruské ručičky. Poriadne zručné. Vzali starý GAZ 3102, ktorý je takmer identický s historickou Volhou 24, s ktorou sa pamätníci na cestách stretávali aj u nás. V ďalekom Novosibirsku sa zručná partia rozhodla spraviť z niekdajšieho rozmerného sedanu americký pick-up. Predlohou bol Chevrolet El Camino. Keď si pozriete tieto 2 vozidlá, je takmer nemožné.

Zdroj: carakoom.com

Úpravy boli skutočne výrazné. Karoséria bola rozrezaná a predĺžená, aby zodpovedala rozmerom svojej predlohy. Predĺžená bola predovšetkým predná kapota, ktorá je charakteristickým poznávacím znakom Chevroletu El Camino. Predné dvere sa dočkali predĺženia, zadné úplne zmizli. Zadné sedadlá sa odstránili, skrátila sa strecha a vznikol tu nákladný priestor. Poriadne veľký nákladný priestor, na ktorý naložíte aj motorku! Originálu je verná aj predná časť, kde sa nachádza rozmerná mriežka chladenia.

Zdroj: carakoom.com

Keď sa pozrieme pod kapotu, je tu ďalšie prekvapenie. Pôvodný motor bol nahradený 6 valcovým agregátom Toyota. Presne tak, ruské auto prerobené na americké auto s japonským motorom. To je spájanie sveta v praxi! Objem motora je 3 litre a celkový výkon 230 koní, čo je tak akurát. Automatická prevodovka a pohon zadných kolies, to je tiež také americké. No a najlepšie na tom je, že v Rusku je toto auto celkom legálne. Skúste si na Slovensku spraviť len mierne úpravy a uvidíte, ako pochodíte na STK. Nuž, toto môžeme Rusku určite len závidieť.

Zdroj: carakoom.com

Zdroj: carakoom.com

Zdroj foto: carakoom.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rusi si zo starého GAZ-u postavili americký Chevrolet?