VIDEO: pohľad z auta idúceho rýchlosťou 1 011 km/h!

Rýchlosť, to je čosi, čo ľudí fascinuje stáročia a ďalšie stáročia ešte fascinovať bude. Prekonávanie najrôznejších rekordov a posúvanie hraníc je v našej DNA. Ľudia sa skrátka chcú vo všetkom posúvať a nájsť pocit uspokojenia z dosiahnutého a uznania. Nuž a nad nasledujúcim počinom môžeme všetci len uznanlivo pokývať hlavami.

To najrýchlejšie “auto” na svete

Bloodhound SSC je meno, ktoré pravdepodobne milovníci rýchlosti dobre poznajú. Šlo o špeciál, ktorý v roku 1997 stanovil rýchlostný rekord, neskutočných 1 228 km/h! Tento bradatý rekord čakal desaťročia na pokoriteľa a tá doba je pravdepodobne na spadnutie. Najnovší projekt sa volá Bloodhound LSR a na svojom youtube kanáli zverejnil absolútne fascinujúce video.

Zdroj: youtube.com

Prototyp poháňaný prúdovým motorom nedávno v rámci testovania dosiahol necelých 990 km/h. Pri nedávnej skúške bola pokorená aj hranica 1 000 km/h. Pilot Andy Green, ktorý je členom britského kráľovského letectva a mimochodom aj pilotom, ktorý v roku 1997 stanovil stále platný rýchlostný rekord, na videu pilotuje prototyp rýchlosťou neskutočných 1 011 km/h! V kokpite bola nainštalovaná 360 stupňová kamera. Vďaka nej sa môžeme kochať fascinujúcimi zábermi, ktoré pripomínajú skôr pilotovanie stíhačky, prípadne vnútro štartujúceho raketoplánu. Zaujímavosťou je, že Andy Green sa v rýchlosti cez 1 000 km/h tvári, ako keby šiel len po deti do školy. Napriek tomu, že pri pokuse prototyp smeroval len jedným smerom a to rovno po soľnej pláni, Green musel prototyp poriedne korigovať. Nuž, zábery sú nesmierne zaujímavé a je až nepredstaviteľné, že pri finálnom pokuse má dosiahnutá rýchlosť atakovať hranicu 1 609 km/h! Doslova nadpozemské zábery z nadpozemskej rýchlosti.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VIDEO: pohľad z auta idúceho rýchlosťou 1 011 km/h!