Vianočný Nissan Leaf, elektromobil, ktorý upúta na prvý pohľad!

Elektromobily sa postupne stávajú bežnou súčasťou našich životov. Nie je ich extrémne veľa, nejde však ani o takú raritu, akou boli pred pár rokmi. V nasledujúcich mesiacoch sa navyše ich počet možno ešte zvýši, hlavne vďaka dotáciám, ktoré sa minuli za niekoľko krátkych minút. Elektromobily sú však stále zaujímavé a mnohých upútajú. Nissan prichádza s jedným, ktorý doslova žiari široko ďaleko.

Dokonalé auto pre Santu

Vianoce sú tu a naplno sa ich snažia využiť marketingové oddelenia najrôznejších spoločností. Výnimkou nie je ani Nissan. Informoval o tom portál autoblog.com. Ten však zvolil naozaj kreatívnu a do istej miery aj edukačnú formu. Elektromobily sú verejnosťou prijímané veľmi rozporuplne. Množstvu ľudí prekáža hlavne nízky dojazd. Nissan však modelom Leaf dokázal, že vďaka rekuperácií si dokáže vyrobiť naozaj dostatok energie. Tento upravený Leaf sa volá štýlovo, je to Nissan TREE. A v čom je iný? To azda nie je potrebné ani zdôvodniť.

Zdroj: autoblog.com

Žiarivý Nissan pokrýva neskutočných 190 metrov svetelných reťazí, dovedna to robí 15 200 svetielok. Najzaujímavejšie je, že energiu pre ne nedodáva elektromotor ako taký, ale systém rekuperácie. Vďaka brzdeniu sa energia akumuluje a ročne pri nájazde 18 000 km ide až o 744 kWh. To je objem, ktorý by stačil na prevádzku 744 televízorov po dobu 5 hodín, osvetlenie 10 783 domomov vianočnými svetielkami po dobu 5 hodín či na pečenie koláčov v 297 rúrach po dobu 1 hodiny. Je to ukážka, že systém rekuperácie dokáže auto efektívne nielen spomaliť, ale aj naakumulovať prekvapivé množstvo energie. A Nissan TREE je toho možno gýčovým, ale rozhodne pôsobivým dôkazom.

Zdroj: autoblog.com

Zdroj: autoblog.com

Zdroj foto: autoblog.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vianočný Nissan Leaf, elektromobil, ktorý upúta na prvý pohľ...