Jaguar zmenil výzor modelu F-Type

Britská automobilka, aktuálne v indickom vlastníctve, upravila svoj najšportovejší model a ukázala ako bude vyzerať po facelifte. Modernizácia nebude len tvarová, ale aj pod kapotou sa udialo niekoľko zmien.

Jaguar F-Type bude mať inovovanú prednú časť. Miesto doterajších svetiel stavaných skôr na výšku budú úzke horizontálne. Ku zmene svetiel sa pripája zmena masky chladiča za širšiu. A logicky kvôli týmto dvom novým prvkom musí byť nové aj všetko okolo.

Foto: Jaguar

Nárazník je potiahnutý až nad svetlá a kapota dostala trochu iné prelisy. Tieto zmeny nie sú určené len pre kupé, ale rovnako sa ukážu aj na otvorenom roadsteri. Zadnú časť nebolo nutné veľmi meniť. Rozdielny je len difúzor, ktorý má tvar podľa toho, ku ktorému motoru patrí predná časť. A zadné svetlá tiež dostali trochu ostrejšie tvary.

Vnútorné zmeny nie sú až také zásadné, akurát pred vodičom zmizli kruhové prístroje a nahradil ich digitálny displej. Veľkým pozitívom a zmenou k lepšiemu je posunutie konektivity cez Apple CarPlay a Android Auto do sériovej výbavy. Informačno-zábavný systém bude tiež možné aktualizovať bez nutnosti pripájania USBčiek, priamo vzduchom.

Foto: Jaguar

Základným kameňom ponuky motorov bude dvojliter s výkonom 221 kW (300 k). V ponuke bude aj V6 s kompresorom a výkonom 279 kW (380 k). Avšak tento motor nemusí byť dostupný na všetkých trhoch. Vrcholom bude V8 tiež s kompresorom a výkonom 429 kW (575 k), ktorý na stovku vyšprintuje za 3,7 sekundy a maximálne sa rozbehne na 300 kilometrov za hodinu. Vrcholný model bude mať tiež zmenené nápravy, tlmiče, stabilizátory a vlastne väčšinu komponentov, keďže má výkon ako mal pred faceliftom model SVR.

Novinkou v ponuke agregátov bude slabšia verzia osemvalca. Tá ponúkne 331 kW (450 k) a 580 Nm. To stačí na stovku za 4,5 sekundy. Tento motor bude dostupný ako predokolka, ale aj ako štvorkolka. Vo výbave oboch osemvalcov bude funkcia Quiet Start, čo v preklade znamená nastavenie klapiek výfuku do takého režimu, aby nezobudili ráno všetkých v okolí sto metrov. Ale práve o to ide s takýmto autom, nie?

Foto: Jaguar

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Jaguar

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Jaguar zmenil výzor modelu F-Type