Najrýchlejšie auto sveta s maximálkou 1 609 km/h už testuje!

Bloodhound LSR nie je meno, ktoré vám bude úplne neznáme. Spoločnosť, ktorá za ním stojí je rekordérom, najrýchlejším autom sveta. Teda, autom. Už na prvý pohľad je jasné, že to nie je auto do bežnej premávky. Spoločnosť, ktorá sa zaoberá vývojom tohto extrému však netrochári, chce rekord posunúť ešte ďalej. Najnovšou métou je hranica 1 000 míľ za hodinu, čo je 1 609 km/h!

Zrýchlenie z ríše snov

Momentálne sú už na programe aj testy, pri ktorých Bloodhound LSR ukazuje, čo dokáže, ako spoločnosť zverejnila na svojom webe. Má ich za sebou niekoľko. Pri prvých testoch dosiahol rýchlosť len 160 km/h, čo bola v podstate len skúška toho, či sa auto vôbec dá do pohybu. Od toho momentu ich má za sebou niekoľko, v posledných prekonal rýchlosť 537,5 km/h.

Zdroj: motor1.com

Práve tu bolo namerané šialené zrýchlenie. Z 0 km/h na 537,5 km/h mu to trvalo len rovných 20 sekúnd! Zoberte si, že starým Ladám toľko trvá pokoriť hranicu 100 km/h. Ohromujúce je aj dynamické zrýchlenie, z 80 km/h na 482 km/h to Bloodhound LSR dá za 13 sekúnd!

Zdroj: motor1.com

Čo sa týka pohonu, tak nachádza sa tu prúdový motor z lietadla. To nie je prekvapením, dopĺňa ho však ešte prídavný hybridný raketový systém. Prototyp čaká ešte niekoľko týždňov testovania v nižších rýchlostiach do 800 km/h, kde inžinieri budú testovať hlavne brzdový systém, stabilitu a ostatné podporné systémy. Zaujímavosťou je, že do kokpitu si pri pokuse o pokorenie nového rýchlostného rekordu sadne Andy Green, pilot, ktorý v roku 1997 stanovil doterajší rekord s hodnotou 1 227,9 km/h. Ak by sa podarilo stanoviť nový rekord 1 609 km/h, šlo by o naozaj šialené zvýraznenie tohto rekordu. Uvidíme, všetko je však na najlepšej ceste.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: bloodhoundlsr.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najrýchlejšie auto sveta s maximálkou 1 609 km/h už testuje!