Prvá elektrická Mazda prichádza s mimoriadne atraktívnym dizajnom!

Mazda sa profiluje ako producent nielen kvalitných, ale aj vizuálne mimoriadne atraktívnych automobilov. Mazda nedávno predstavila mestský crossover CX-30, z ktorého vychádza aj táto elektrická Mazda. Aj jej označenie je veľmi podobné, Mazda MX-30. Nedávno uzrela svetlo sveta.

Návrat do minulosti?

Mazda MX-30 je crossoverom, ktoré sú dnes extrémne populárne po celom svete.  Najnovší prírastok priniesol aj portál motor1.com. Jej názov by možno naznačoval, že pôjde o auto príbuzné so známym roadsterom MX-5, nie je tomu tak. Také auto na elektrický pohon by asi ani nezaznamenalo väčší komerčný úspech. Crossover je tak premysleným krokom. Dizajn, ten mala Mazda vždy špičkový. Atraktívne tvary a športový duch sú elementy, ktoré sú príťažlivé pre motoristov na celom svete. V tomto prípade však nie je tento celkový obal najzaujímavejším prvkom, tým je niečo iné. Dvere. Presne tak, systém otvárania dverí. Možno si spomínate na revolučný model Mazda RX-8 s Wankel motorom. Predné a zadné dvere sa natierali oproti sebe, pričom predný pár dverí bol výrazne dlhší. Zadné sú kratšie, avšak vďaka tomu získa model MX-30 na exkluzivite.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Mazda MX-30 je elektrické vozidlo, ktoré svoj postoj ku ekológií posúva na ešte vyššiu úroveň. V interiéri tak nájdete rextil, recyklované plasty, dokonca aj korok z dreva, ktoré už bolo použité. 7 palcový displej a celý interiér je v duchu klasických Mázd, aké ich poznáme aj dnes. Čo sa týka elektromotora a jeho parametrov, tak to nebude až také terno. Výkon 143 koní nie je dnes ničím ohurujúci, rovnako ani dojazd. Ten činí len približne 200 km. Samozrejmosťou je aj rýchlonabíjanie, na 80% kapacity sa Mazda MX-30 nabije už za 30 - 40 minút. Nuž a cena? Mazda MX-30 je aj u nás už v predpredaji, ak si ju chcete rezervovať, musíte zložiť zálohu 1 000 €. No a cena limitovanej edície, ktorá je určená na začiatok predaja je 34 400 €. Iste, nie je to málo, avšak výbava poteší. Je tu elektricky vyhrievané a nastaviteľné sedadlo vodiča, zliatinové disky, LED svetlomety. Uvidíme, ako sa bude elektrickej Mazde dariť na našom trhu.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Prvá elektrická Mazda prichádza s mimoriadne atraktívnym diz...