Porsche 911 sa dočkalo aj manuálnej prevodovky

Porsche 911 aktuálnej generácie označenej kódom 992 sa najskôr ukázalo výlučne s automatickou prevodovkou. Okamžite sa vynorili vtipy o tom, že volič prevodovky vyzerá ako holiaci strojček. Vďaka systému shift-by-wire môže mať vlastne akúkoľvek formu. Lenže automat nie je pre každého.

Pri modeloch s legendárnym menom sa stále nájde dostatok zákazníkov, ktorí chcú tretí pedál a manuálnu prevodovku. Porsche vyhovie aj im, akurát budú mať trochu obmedzenú ponuku verzii. Vrcholné alternatívy ako Turbo budú zatiaľ len s automatom.

Pre Carreru S a Carreru 4S bude stále základnou výbavou automatická prevodovka. Avšak pre obe bude bez príplatku možné zvoliť manuálnu prevodovku so siedmimi stupňami. Siedmy stupeň je umiestnený vpravo vedľa päťky, ako je logické.

V základe pre manuál bude balík Sport Chrono s dynamickými uchyteniami motora, športovým naladením systému stabilizácie PASM, či automatickým medziplynom. Pre automatické verzie je toto všetko v príplatkovej výbave.

Foto: Porsche

Porsche 911 s manuálnou prevodovkou bude mať naviac aj mechanický samosvorný diferenciál a Porsche Torque Vectoring. Pritom alternatívy s automatom s dvomi spojkami PDK má elektronicky riadený diferenciál.

O ponuke úplne základných verzií bez dodatočného označenia S zatiaľ reč nie je. Manuál bude len pre verzie S. Nevýhodou pre tých, ktorých záľubou sú čísla je zrýchlenie na stovku. S manuálom trvá okolo 4 sekúnd, kým s PDK to zvládne za menej ako 3,5 sekundy. Manuálna verzia bude mať rovnaký motor ako alternatíva s automatom. Je ním prelňaný trojliter dosahujúci výkon 331 kW (450 k). Výkon je dostupný pri 6500 otáčkach motora za minútu. Maximum krútiaceho momentu, 530 Nm, je k dispozícii od 2300 do 5000 otáčok.

Foto: Porsche

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Porsche

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Porsche 911 sa dočkalo aj manuálnej prevodovky