Toto auto 28 rokov nikto nekúpil. Teraz je to hotový stroj času.

Občas sa stane, že sa na internete objaví raritné vozidlo s minimálnym nájazdom. Obvykle šlo o kúpu majiteľom, ktorý chcel auto vyslovene na investičné účely, prípadne tesne po kúpe umrel. Lenže to, aby auto nekúpil vôbec nikto sa nestáva. Táto Corvetta je tým unikátna. Na Ebay sa predávala za v prepočte 36 400 €, čo vôbec nie je zlá cena.

Stroj času z roku 1991

Chevrolet Corvette z roku 1991 štvrtej generácie bolo pred rokmi autom snov našich rodičov. Dodnes po takom mnohí túžia, auto bez zbytočnej elektroniky a systémov, len číry výkon a radosť z jazdy. Najväčšia zaujímavosť je, že toto auto nikdy nikomu nepatrilo. Zastúpenie značky držalo Chevrolet Corvette ZR1 na sklade a priebežne sa auto servisovalo. Aj kvôli tomu, že Corvetta jazdila len na servisné prehliadky má po 28 rokoch najazdených len 286 km. To je nájazd približne 850 metrov mesačne!

Zdroj: ebay.com

Zdroj: ebay.com

Kožený interiér, strešné okno, klimatizácia, elektrické okná, elektricky nastaviteľné sedadlá, reproduktory Bose. Toto nie je výbava súčasneho vrcholného modelu prémiovej automobilky, ale 28 ročné auto. S dnešnou dobou drží krok aj technika. Poriadny 5,7 litrový 8 valcový motor, to je niečo, čo sa dnes už len tak nevidí. Výkon 381 koní je krásna hodnota aj dnes. No a dynamické parametre môže závidieť aj hocaký najmodernejší športiak. 100 km/h za 4,4 sekundy a maximálka 290 km/h sú neskutočné čísla. A hlavne, toto auto má síce 28 rokov, no je v podstate celkom nové! Sú tu vymenené všetky filtre, olej, vyčistený palivový systém. Skrátka dokonalý stroj času. Nuž a cena? V prepočte 36 400 €, čo na takúto raritu nie je vôbec zlé.

Zdroj: ebay.com

Zdroj: ebay.com

Zdroj: ebay.com

Zdroj foto: ebay.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto auto 28 rokov nikto nekúpil. Teraz je to hotový stroj č...