Diaľničná známka platná 365 dní sa začne predávať od februára 2020

Vodiči budú môcť od februára 2020 využiť nový typ diaľničnejznámky. K existujúcej ročnej, mesačnej a 10-dňovej známke pribudne aj známka platná 365 dní. Jej cena bude stanovená rovnako ako pri ročnej známke na 50 eur.

Rezort dopravy sa stotožnil s poslaneckým návrhom Irén Sárközy a podnikne kroky, aby mohol byť tento typ diaľničnej známky zavedený do praxe.

Dodatočná, 365-dňová diaľničná známka, je určená predovšetkým pre ľudí, korí si kúpia auto počas roka a chystajú sa intenzívne využívať diaľnice a rýchlostné cesty. Vodiči, ktorí sa rozhodnú využiť ročnú kalendárnu známku, budú mať aj naďalej možnosť využívať ju 13 mesiacov s jednoducho zapamätateľným dátumom, kedy si ju treba obnoviť.

Diaľničná známk 365 dníZdroj: TASR

V roku 2019 si prvýkrát od spustenia elektronickej diaľničnej známky viac ako polovica vodičov kúpila diaľničnú známku elektronicky, a nie na čerpacích staniciach. To je jeden zo základných predpokladov, aby ľudia korektne vyplnili svoje kontaktné údaje a mohli byť automaticky upozornení na blížiaci sa koniec jej platnosti.

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Diaľničná známka platná 365 dní sa začne predávať od február...