Dacia Sandero tretej generácie už budúci rok!

Dacia je popoluškou dnešného sveta automobilov. Z každej strany nás strašia, že sa blíži ďalšia kríza. Žiaľ sú indície, ktoré to potvrdzujú. Napríklad aj predaje nových automobilov, ktoré kontinuálne klesajú.

Dacia je však svetlou výnimkou. Celkovo jej predaje narástli o približne 10% Ako uviedol portál carscoops, čoskoro sa môžeme tešiť aj na nové Sandero.

Zdroj: motor.es

Už tretia generácia

S príchodom prvého Sandera si možno mnohí vraveli, že tretiu generáciu nedostane. Jednoducho sa mu nebude dariť. Paradoxne sa Dacií darí nadštandardne, dokonca aj v Západnej Európe, kde jej zisky vzrástli o takmer 8%. Portfólio Dacie je však pomerne staré, napríklad aj nový Duster má už 2 roky od svojho predstavenia. No a rok 2020 má byť pre Daciu prelomový. Očákava sa aj nové Lodgy, Dokker, Logan a predovšetkým Sandero, ktoré bude z týchto modelov asi najzaujímavejšie.

Sandero nebolo nikdy považované za etalón bezpečnosti. Práve tu bude asi najzásadnejší pokrok. Prečo? Platforma a celá architektúra bude postavená na novom Renaulte Clio, čo je rozhodne krok vpred. Čo sa týka ponuky motorov, základ budú tvoriť litrové 3 valcové motory, aj nafťák 1,5 dCi od Renaultu bude vyhľadávanou motorizáciou. Čo sa týka dizajnu, veľké zmeny nečakajte. Prečo? Sandero sa mnohým páči, koniec koncov aj druhá generácia bola len kozmetickým upgradom. Zásadnejšou zmenou prejde interiér, mali by sme sa dočkať väčšieho priestoru pre posádku. Oficiálne sa o tom síce ešte nehovorí, avšak je predpoklad, že aj malé Sandero sa môže dočkať hybridného pohonu. Otázkou je, za akú cenu. Základ však bude stále jednou z najdostupnejších možností kúpiť si nové auto.

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: motor.es

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dacia Sandero tretej generácie už budúci rok!