Luxusné Bentley s pancierom. Odolá kranátu, aj AK-47!

Pancierované autá sú niečím, čo pre bežných smrteľníkov určite nie je. Jednak stoja úplne nezmyselné peniaze, na druhej strane kto z nás by takéto auto vôbec využil. Uplatnenie si nájdu pri prevozoch najvyšších štátnikov, celebrít a iných slávnych osobností. Všetci z nich požadujú prvotriedny luxus. A to Bentley Bentayga do bodky spĺňa.

Luxusná pevnosť na kolesách

Samozrejme to nie je sériové Bentley Bentayga. Je to poriadne upravené vozidlo. Na svedomí ho má spoločnosť z Kanady menom INKAS Armored. Zaoberá sa úpravami vozidiel z bežných ciest a robí z nich akoby tanky na kolesách. Toto Bentley je skutočne extrémne odolné. Samozrejmosťou sú nepriestrelné sklá ako aj celkové pancierovanie karosérie. Nejde len o nejaký pancier, ktorý zastaví len rany zo vzduchovky, nestratí sa nikde. Odolá strelám ráže 7.62, čo znamená, že ani strely zo samopalu AK-47 nebudú problémom. Prekvapí aj odolnosť pri výbuchu granátu. Bentley by malo odolať výbudu až 2 črepinových granátov. Maximálnu bezpečnostnú výbavu dopĺňa aj upravený podvozok, prípadne špeciálne pneumatiky, na ktorých sa dá jazdiť aj s defektom. V rámci príplatkovej výbavy si môžu zákazníci priplatiť aj odľahčený pancier, majáky, pevnejšie kolesá. Výbavou, ktorú pri bežných autách nenájdete sú napríklad kľuky s elektrošokmi. Ďalšou špecialitou je možnosť vypúšťania dymovej clony. Výbava ako zo špiónskych filmov.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Čo sa týka pohonného agregátu, tak tu zmeny nenastali. Pod kapotou sa nachádza 6 litrový 12 valcový motor s výkonom 608 koní. Dynamické parametre budú iste horšie, ako v bežnom Bentley Bentayga. Pancierovanie váži skutočne mnoho a niekde sa to musí odzrkadliť. Otázkou je cena, ktorú zatiaľ nevieme. Keďže však už len Bentayga bez pancierovania stojí vyše 220 000 €, môžeme očakávať naozaj astronomickú čiastku. Predpoklad sa ale hýbe niekde okolo 450 000 €!

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusné Bentley s pancierom. Odolá kranátu, aj AK-47!