Ferrari, alebo limuzínu. Čo tak mať oboje v jednom?

Dlhé americké limuzíny boli kedysi len výsadou zahraničných filmov. Keď sa povedalo luxusné auto, mnohých iste napadla práve nejaká dlhá limuzína. Niektoré z nich sú vyrábané sériovo, iné si prišli viac či menej bizarnými prestavbami. A toto je jedna z tých najbizarnejších, no zároveň aj najviac vydarených.

Superšport s kapacitou minibusu

Zdroj: exoticlimo.com.au

Toto nie je prvý pokus o limuzínu, ktorá má základ v športovom vozidle. Svetlo sveta ich uzrelo už mnoho. Lenže mali jedno spoločné. Ani jeden z týchto pokusov nebol plnokrvným superšportom. Často krát šlo len o obyčajné rozpílené a natiahnuté auto, ktoré dostalo kapotu nejakého športového vozidla. Tento prípad je však celkom iný. Je to čistokrvný športiak. To pravé Ferrari! Čo je základom? Legendárne Ferrari 360. To znamená poriadny 3,6 litrový 8 valcový motor.

Zdroj: exoticlimo.com.au

Za zrodom tejto zaujímavosti je austrálska spoločnosť Exoticlimo. Tá pred časom poriadne upravila Ferrari 360. Rozrezala ho, natiahla a spravila z neho sen každého milovníka večierkov. Podobné limuzíny sa tešia obľube aj u nás, napríklad na rôzne večierky či rozlúčky so slobodou. A táto je naozaj exkluzívna. Áno, je to športiak a sedí sa v ňom brutálne nízko, 8 pasažierov tu má k dispozícií všetko, čo potrebujú. Kožené sedačky, bar, svetielka a hudbu. A niečo navyše. Diabolský výkon pod kapotou. Aj keď toto auto brutálne pribralo, stále si zachováva pekné dynamické parametre. Na 100 km/h sa dostane za 7 sekúnd, čo s posádkou potúženou nejakým tým šampanským spraví divy.

Zdroj: exoticlimo.com.au

Zaujímavá je aj cena. Už len samotná prestavba stála šialené peniaze. Cez 360 000 €, po prepočte. Nuž a teraz sa tento unikát predáva. Za menej, necelých 200 000 €, čo je stále extrémne veľa. Hlavne ak si vezmeme do úvahy, že takéto auto nájde využitie len na podnikateľské účely. A tu je návratnosť investície spolu so servisom auta so 65 000 km otázna.

 

ZdrojZdroj:exoticlimo.com.au

Zdroj: exoticlimo.com.au

Zdroj: exoticlimo.com.au

Zdroj foto: exoticlimo.com.au

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ferrari, alebo limuzínu. Čo tak mať oboje v jednom?