ABT dokáže z Kodiaqu RS vyčarovať viac výkonu

Škoda s Kodiaqom RS spravila rekord na Nürburgringu. Ako prvé sedemmiestne SUV s naftovým motorom zvládla Sabine Schmitz okruh s týmto autom za 9 minút a 29,84 sekundy. Možno je to aj z dôvodu, že to nikto iný neskúšal. Čas by mohol zlepšiť úpravca ABT.

Je otázne, či v ABT mali v mysli práve zlepšovanie času na okruhu, keď vyvíjali balík na úpravu Kodiaqu RS. Veď napríklad čierne disky s priemerom 20 palcov sú rovnako veľké ako tie v štandardnej výbave modelu. Logá ABT pribudli na viacerých miestach.

Pôvodne má motor v Kodiaqu RS s objemom dva litre a dvomi turbami dosahuje výkon 176 kW (240 k). Krútiaci moment v sériovom stave je 500 Nm. To stačí na zrýchlenie na stovku za presne sedem sekúnd a maximálnu rýchlosť 220 kilometrov za hodinu.

Po zásahu ABT sa z motora podarilo dostať 200 kW (272 k) a 540 Nm. Maximálnu rýchlosť ABT nespomína, ale zrýchlenie sa zlepšilo o dve desatiny sekundy. Motor stále spolupracuje s automatickou sedemstupňovou prevodovkou s dvomi spojkami a pohonom všetkých kolies.

Foto: ABT Sportsline

Aby bolo auto zaujímavejšie aj vizuálne, tak okrem diskov pribudli aj nové podvozkové časti. Športový výzor je len jedna stránka, druhou je marginálne zlepšenie jazdných vlastností. Všetky doplnky budú dostupné aj jednotlivo a nebude nutné kupovať celý balík.

Slovenský trh má pod palcom maďarský díler značky v Debrecíne a má niekoľko zástupcov. Je v Košiciach Auto-Gabriel a jednotlivé prvky vie dodať aj Galimex s pobočkami v Martine a Žiline.

Foto: ABT Sportsline

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: ABT Sportsline

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / ABT dokáže z Kodiaqu RS vyčarovať viac výkonu