Kúpil auto, keď mal 17 rokov. Slúži mu už 70!

Koľko rokov ste mali, keď ste si kúpili svoje prvé auto? A ako dlho vám potom slúžilo? Ak si aj myslíte, že ste ho mali dlho, existuje niekto, kto vás s určitosťou prekoná. Ide o pána menom Randall Pitman, ktorý má 1 a to isté auto pravdepodobne najdlhšie na svete. V podstate celý život!

Rekordér vo vernosti

Zdroj: ford-trucks.com

Autá sa dnes stále častejšie vyrábajú v podstate ako spotrebný tovar. Poslúžia 2, 3, možno 5 rokov a idú ďalej. Ak má niekto vo vašom okolí auto napríklad 15 alebo 20 rokov, už je to fakt veľa. V celosvetových médiách sa píše o ľuďoch, ktorí majú 1 a to isté auto 30 rokov ako o vášnivých zanietencoch pre svoje auto. Pán Randall Pitman posunul hranice vernosti v automobilizme azda najďalej, ako sa len dalo.

Zdoj: ford-trucks.com

Tento pán má úctyhodných 87 rokov, čo je krásny vek. No a v jeho garáži stálo celý život len jedno jediné auto. Ford model T z roku 1927. Ako sa k tomu dostal? Nie, jeho otec nebol zbohatlíkom, mladý pán Pitman si na neho zarobil vlastnými silami. Keď mal 7 rokov, tak brigádoval na čerpacej stanici, kde mal plat 10 centov na hodinu, každý deň si tak zarobil necelý 1 dolár. Po istej dobe sa mu podarilo ušetriť 50 dolárov, za čo si už mohol dovoliť svoje vlastné auto. Šiel do aukčnej kancelárie, kde sa dražil práve onen Ford model T, ponúkol za neho 45 dolárov. Keď sa dražiteľ spýtal “kto dá viac?”, tak pán Pitman v panike vykríkol 47,50 čím svoju ponuku ešte prekonal. A tak si ho kúpil. Iste, vtedy to nebolo málo peňazí, no zarobil si na neho v podstate za nejakých 48 dní brigády. Na druhej strane už aj vtedy šlo o poriadne zastaralé auto, keď si ho za zarobené peniaze kúpil, tento Ford mal 22 rokov. Ako keby ste si teraz kúpili auto z roku 1997.

Zdroj: ford-trucks.com

Viete, čo je na tomto Forde model T najlepšie? Majiteľ na ňom stále jazdí. Nie je ako mnoho majiteľov podobných áut, ktorí si svojich miláčikov len chránia v garáži. On so svojim Fordom jazdí stále a prospieva to aj autu. Dvojica je spolu už od roku 1949 a majiteľ s ním nemá obavy absolvovať aj 600 km dlhú cestu, akú nedávno absolvovali za výstavou veteránov. Nech im to ešte pekných pár rokov vydrží.

Zdroj: cbc.ca

Zdroj foto: ford-trucks.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kúpil auto, keď mal 17 rokov. Slúži mu už 70!