Čo ponúka elektromobil Xiaomi za 27 697 €?

V Číne vyrastá nová konkurencia, ktorá zatrasie svetom elektromobilov. Známy výrobca elektroniky predstavil elektromobil, ktorý zaujme!

Ako by vyzeral automobil značky Apple? Podľa dostupných informácií by disponoval minimálne vyššou cenovkou. Apple Car mal stáť viac ako 100 000 eur. Inými slovami, nepredajný elektromobil. 

Príbeh elektromobilu Xiaomi

To nie je príbeh Xiaomi. Xiaomi zhmotnilo sny o vlastnom elektromobile. Aké je nové Xiaomi SU7? Xiaomi SU7 EV je prvé elektrické vozidlo čínskeho výrobcu. Reputácia mimoriadne konkurencieschopného súpera kvalitných a cenovo dostupných produktov sa rozšíri čoskoro aj na autá. 

Xiaomi SU7 EV

Novinka je športovo ladená a pod označením Xiaomi SU7 EV prináša svoj pohľad na moderný a funkčný elektromobil. Nezahanbí sa sa ani po stránke dizajnu. Nie je to žiadna mačka vo vreci. Disponuje štedrou výbavou. Solídne sú parametre aj cena. 

Inšpirovaný Porsche a Teslou

Ako hlavnú inšpiráciu si výrobca zvolil parametre prémiovej značky Porsche. Pozerá sa aj na Teslu. V rukách má však veľký tromf. Dokáže držať na uzde  cenu. 

Čína vs. elektromobily

Predstavenie elektromobilu si výrobca pripravil v podobe veľkolepého dvojhodinového podujatia. Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun, sa vyjadril, že tento počin je významným míľnikom pre spoločnosť, ale aj pre odvetvie elektrických vozidiel v Číne.

Dojazd až 700 km

Model SU7 kritici prirovnávajú k obľúbenému Taycanu alebo Panamere. Prekvapivo, výrobca sľubuje lepšie vlastnosti aj dojazd. Ten je na úrovni 700 km (základný model) podľa cyklu CLTC. To je viac ako ponúka Tesla Model 3 s dojazdom na úrovni 606 km (CLTC).

Cena

Je viac ako zaujímavá. Štartuje na sume 215 900 juanov (v prepočte 27 697 €). Dostupné budú aj vyššie špecifikácie. Ceny vyšších verzií SU7 Pro a SU7 Max sú stanovené na 245 900 juanov (31 546 €), v závislosti od výbavy až do sumy 299 900 juanov (38 473 €). Vlastnosti sú viac ako konkurencieschopné. Aj napriek tomu, že tieto ceny sú bez DPH a prípadného dovozného cla. To všetko sa však dá v závislosti od predobjednávok a záujmu potenciálnych zákazníkov vyriešiť. 

Predaj od roka 2024

Tento zaujímavý automobil má jasný cieľ predaja. Predávať sa má do konca roka 2024 až v 211 predajniach v 39 čínskych mestách. Je viac ako očakávaným záverom, že výrobca štartuje predaj na domácom trhu. Záujem verejnosti ukáže, kam budú sledovať ďalšie kroky v súvislosti s expanziou do zahraničia. 

Príchod do Európy

Na internete sa šušká o príchode prevratného Xiaomi SU7 do Európy. Čo by to znamenalo pre miestnu konkurenciu? Minimálne by zákazníci mali širšie možnosti výberu v rýchlo rastúcom segmente áut. V súvislosti so stúpajúcou podporou predaja elektromobilov, je to prinajmenšom pravdepodobný scenár. Ako hodnotíte ponúkané parametre? 

Zdroj: mi.com, carnewschina.com

Zdroj foto: mi.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čo ponúka elektromobil Xiaomi za 27 697 €?