Lexus sa pripravuje na sériový kabriolet LC

Automobilka Lexus už ukázala koncept ako by mohol vyzerať kabriolet z modelu LC. Nedávno už odprezentovala aj prototyp. Tlak na doplnenie tohto modelu do pomuky automobilky prichádza najmä zo slnečných štátov USA.

Tým, že Lexus už ukázal samotný prototyp je jasné, že sériovú produkciu už má takmer pripravenú. Tvarom LC rozhodne otvorrená strecha neuškodila. Stále vyžaruje auru auta budúcnosti, aj keď ponúka možnosť neba nad hlavou a monžosť spálenia si čela.

Základné proporcie sú rovnaké s kupé, dizajnéri zachovali prednú časť s veľkou maskou chladiča a LED svetlami. Rovnako sa to stalo aj vzadu, kde sú tiež rovnaké svetlá a všetky ostatné prvky. Výrazným rozdielom je teda len stercha.

Rovnako ako exetriér sa zmenil aj interiér. Nič drastické sa neudialo, len zmizla strecha a pribudlo tlačidlo na jej ovládanie. Je otázne ako bude vyzerať reálna verzia s natiahnutou strechou, či bude dosahovať eleganciu kupé, ale so stiahnutou mu sekunduje naozaj zdatne.

Foto: Lexus

Samotná verzia kupé dostala už pri predstavení prestížnu cenu za dizajn EyesOn Design. Kabriolet čaká premiéra v blízkej dobe a vtedy bude jasné, ako sa návrhárom podarilo popasovať s transformáciou na otvorenú karosériu.

O pohonných jednotkách zatiaľ reč vôbec nebola, ale bolo by príliš veľkým prekvapením, keby automobilka vypustí tie, ktoré má kupé. Kupé ponúka vo verzii LC500 päťlitrový osemvalec s atmosférickým plnením a výkonom 351 kW (477 k). Ako alternatíva je, s pohonom všetkých kolies, LC500h. Hybridná sústava tejto verzie pozostáva z 3,5-litrového spaľovacieho motora a elektromotora. Celkový výkon je 262 kW (357 k).

Foto: Lexus

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Lexus

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Lexus sa pripravuje na sériový kabriolet LC