Mercedes spravil inováciu aj verzii AMG GLC43, má viac výkonu

Mercedes len nedávno, v marci, predviedol modernizovanú triedu GLC. Predvádza dizajn, ktorý je omnoho bližšie úplne novému modelu na poli SUV, triede GLE. Najskôr túto príbuznosť ukazujú hranaté predné svetlá a nový maska chladiča. Zmenené zadné svetlá a drobnejšie retuše sú len na doplnenie.

Zmena zasiahla ako verziu SUV, tak SUV kupé. Rovnako to bude platiť aj pre výkonnejšiu verziu AMG GLC43. Predná časť má masku nazvanú Panamericana. Od masiek bežných masiek osadených na slabších GLC sa líši vertikálnym rebrovaním. Táto možnosť má byť pripominekou pretekárskych vozidiel Mercedesu z minulosti.

Od GLC63 bude GLC43 odlíšené oválnymi koncovkami výfuku. Tak ak pri ostatných, štandardnejších verziách, sa zmien dočkal aj interiér. Najvýraznejšou inováciou je zabudovanie informačno-zábavného systému Mercedes-Benz User Experience, skratkou MBUX. Má omnoho väčší 10,25-palcový displej. Displej s uhlopriečkou 12,3 palca môže byť aj pred vodičom. Ovládanie MBUX je možné viacerými spôsobmi. Základom je dotykový displej, ale na stredovom paneli je aj dotyková plocha. Väčšina funkcií sa však dá ovládať aj povelmi, ktoré má chápať umelá inteligencia.

Foto: Mercedes-Benz

Pod kapotou modernizovaného modelu je trojlitrový motor V6 s dvomi turbami. Je kombinovaný s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies 9G-Tronic. Systém je prevzatý z pôvodnej verzie, avšak má viac výkonu. Teraz dosahuje výkon 287 kW (390 k). Výkonový nárast je 17 kW (23 k).

Ovládaniu pomáha fakt, že štvorkolka je nastavená tak, že v viac výkonu smeruje na zadnú nápravu. Nová verzia GLC bude s obomi karosériami dostupná už tento rok. Bude slabšou alternatívou ku GLC63 s osemvalcom.

Foto: Mercedes-Benz

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Mercedes-Benz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes spravil inováciu aj verzii AMG GLC43, má viac výkon...