ABT spravilo z Audi RS3 najhorúcejší hothatch

ABT ladí Audi už veľmi dlho. Ladí teda všetko, čo ide aj len okolo koncernu Volkswagen. To ale znamená bohaté skúsenosti s technikou a dostatočne šialené nápady na odlíšenie jednotlivých kreácií. Pod drobnohľad sa dostalo aj Audi RS3 Sportback.

Predháňanie v súťaži o najvýkonnejší hatchback nižšej strednej triedy zjavne nemá konca. Mercedes aktuálne predstavil model A45 S s výkonom 310 kW (420 k).  To je o 15 kW (20 k) viac ako malo legendárne Ferrari GTO z osemdesiatych rokov. Výkonu superšportov v malých hatchbackoch sú teraz in.

ABT vie s motormi Audi svoje a preto v RS3 dokázala upraviť päťvalec s objemom 2,5 litra. Radový motor má po inštalácii balíka ABT Power S výkon celkom šialených 341 kW (464 k) a krútiaci moment 540 Nm. To znamená, že pribudlo 60 Nm a 51 kW (70 k). O presných údajoch zrýchlenia úpravca nehovorí, ale je jasné, že na stovke bude takto upravené Audi RS3 do 4 sekúnd. Veď už sériové má zrýchlenie 4,1 sekundy.

Zdroj: ABT

Maximum má hatchback obmedzené na 285 kilometrov za hodinu. Podstatným faktom je, že pohon všetkých štyroch kolies Quattro ostal zachovaný. Avšak samotné zvýšenie výkonu nie je jedinou zmenou. ABT ponúka kompletný balík úprav.

V ponuke je, samozrejme, aj nastaviteľný podvozok, lepšie brzdy, či výstuhy. ABT tiež pridáva ku balíku úprav aj vlastné disky kolies. Základný, menší rozmer má 19 palcov a v prípade potreby dokáže pre stále relatívne malý hatcbhack pridať palec naviac.

Agresívne vyzerajúci hatch má ešte aj niekoľko vylepšení karosérie. Nie všetky sú práve funkčné, alebo opodsatnené, ale pôsobia ten potrebný efekt šoku. Výduchy za prednými kolesami, či karbónový difúzor sú dostatočnými odlišovacími prvkami.

Zdroj: ABT

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: ABT

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / ABT spravilo z Audi RS3 najhorúcejší hothatch