Taliani idú vyrábať SUV lacnejšie ako Duster!

Taliani a svet motorov, to šlo vždy dokopy. Dizajnové autá a motorky svetoznámych značiek majú v rodnom liste často krát práve túto temperamentnú krajinu. Značka SWM, ktorá znamená Sironi Vergani Vimercate Milano je talianska spoločnosť, o ktorej ste asi ešte nikdy nepočuli. Firmaod roku 1971 vyrábala motorky, no len krátkych 13 rokov. Znovuzrodenia sa dočkala vďaka čínskemu kapitálu a svoju novú éru píše už 5 rokov. No a pôvodný výrobca motocyklov sa vrhol do výroby automobilov.

SWM G01Zdroj: SWM Motors

Zatiaľ je to však čínsky produkt s talianskym dizajnom. Model G01 je pomerne veľký, rozmerovo sa blíži ku Škoda Kodiaq. Dizajn je naozaj podarený, určite na prvý pohľad nejde o lacný čínsky šmejd. Agresívne tvary, výrazná predná maska a atraktíva, takmer športová zadná časť si nájdu mnoho záujemcov. Pod kapotou sa nachádza 1,5 litrový 4 valcový motor s výkonom 156 koní. Najlepšia je však cena, tá bude približne na úrovni 10 500 €. Iste, najlacnejší Duster kúpite za 9 990 € no vo výbave, kde v ňom prakticky nič nie je. Už druhá najlacnejšia Dacia Duster vyjde na 11 690 €, čo je v porovnaní s čínskou novinkou už dosť podstatný rozdiel.

SWM G01Zdroj: SWM Motors

Pozrime sa na lepšie vybavený model G01 F. Hlavne vyzerá atraktívnejšie a dizajn je ešte viac športovo ladený. Nachádza sa tu napríklad veľkú 10 palcový displej, prípadne dokonca automatická klimatizácia. Motor je rovnaký. Cena? Okolo 12 500 €. Duster s podobným výkonom, 130 koňmi a klimatizáciou, aj keď len manuálnou, stojí 14 390 €, čo je už takmer 2 000 € rozdiel. Jediným problémom je, že automobilka SWM bude zatiaľ predávať len v Číne. Ako sme však spomínali, vzhľadom na prítomnosť fabriky na motocykle v Taliansku možno máme aspoň iskierku nádeje, aby sa toto zaujímavé SUV dostalo aj k nám.

SWM G01Zdroj: SWM Motors

Zdroj:

http://carnews24x7.com/chinese-italian-design-the-market-went-new-crossover-swm-g01/

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Taliani idú vyrábať SUV lacnejšie ako Duster!