McLaren zhorel pri rýchlostnom teste 400 km/h

Rýchlostné testy poriadne preveria schopnosti vozidla. Vo vysokých rýchlostiach sa ľahko môže stať, že veci nepôjdu podľa plánu. Ak sa niečo nečakané stane pri extrémne vysokej rýchlosti, začína sa skutočne nebezpečné divadlo. Mašín, ktoré dokážu pokoriť 400 km/h rýchlostný limit nie je veľa. Prototyp vzácneho McLarenu Speedtail doplatil na riziká šialenej akcelerácie.

 

 

Zdroj: Youtube kanál SupercarSupremo

McLaren Speedtail

Onedlho budú prvé exempláre putovať k novým zákazníkom. Tomu predchádza séria testov, ktoré dokážu odhaliť prípadné problémy so štartovaním, radením alebo nebezpečnými výbojmi elektroniky, ktoré môžu znamenať problémy.

Králi rýchlosti

Možnosti akcelerácie moderných automobilov rastú zo dňa na deň. Nechýba veľa a dostaneme sa na rýchlostné limity, ktoré boli ešte nedávno "sci-fi" príbehom. Pokoriť limit 200 km/h sa v minulosti podarilo ako prvému slávnemu Ferrari F40.

Zdroj: Youtube kanál SupercarSupremo

Zdroj: Youtube kanál SupercarSupremo

300 km/h limitNa 300 km/h rýchlostný limit sa podarilo naprogramovať stroj poháňaný motorom o 30 rokov neskôr. Dnes je táto rýchlostná méta bežnou hodnotou sériových modelov z rady Mercedes-AMG.McLaren prekvapenie

McLaren Speedtail, už svojím názvom, Rýchly chvost, chystá prekvapenie. Nikto však nečakal, že na trati predvedie pravý oheň a nie ten obrazný. Špecifický tvar pomáha aerodynamickým vlastnostiam minimalizovať odpor a maximalizovať stabilitu. Bez nej to žiaden stroj pri tak extrémnej rýchlosti nedá, bez ohľadu na pohonný agregát a sústavu schopnú „nakopnúť" extrémne rýchlosti.

Dymová šou pri testoch

Po vzore McLarenu F1 bude tento unikátny model určite patriť medzi stroje, schopné pokoriť nečakane vysokú rýchlosť. Teraz však musí automobilka vyriešiť neplánové vzplanutie a kúdole dymu, ktoré prototyp predviedol pri testovaní.

Zdroj: Youtube kanál SupercarSupremo

400 km/h limit

Táto méta je výsadou mašín ako Koenigsegg, Hennessey a Bugatti. Nebude trvať dlho a budeme sa podobne rozprávať o strojoch, ktoré dokážu prekonať 500 km/ h rýchlosť. K takým môže, bez pochýb, patriť práve McLaren Speedtail. Predtým však ešte treba doriešiť otázku bezpečnosti. Viaceré extrémne vysoké stroje majú podobný problém. Dochádza k nehodám, problémom s technikou a z času na čas niektorý zo strojov zachvátia plamene.

Dôvody vznietenia

Čo mohlo vznietenie zapríčiniť a aké „zranenia" McLaren utrpel? Celá nepríjemná situácia zanechala na vozovke len množstvo dymu a prachu. Prečo sa prototyp McLarenu vznietil? Samotná automobilka zatiaľ nepodala oficiálne stanovisko.

 

Zdroj: facebook

Zdroj foto: Youtube

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / McLaren zhorel pri rýchlostnom teste 400 km/h