VW vyrobil už 30 000 000 Passatov!

VW Passat nie je na našich cestách žiadnou raritou. Niet divu, pre mnohých je to stelesnením neprekonateľnej modly. Priestor, jazdné vlastnosti a servisná dostupnosť sú najväčšími prednosťami Passatu. Kedysi výhradne manažérske vozidlo sa dnes stáva akýmsi základom pri porovnávaní áut strednej triedy. Teraz VW oslavuje krásne okrúhle výročie - 30 000 000 vyrobených VW Passat.

Zdroj: www.volkswagen-newsroom.com

Populárnejší ako legenda

Pred niekoľkými desaťročiami sa zdalo, že najpopulárnejším modelom automobilky VW bude legendárny VW Chrobák. Prečo? Extrémne dlhá doba produkcie a imidž ľudového auta pre masy. Celkovo sa ho predalo neuveriteľných 21 500 000 kusov. Passat to však výrazne prekonal. V súčasnosti je na trhu už 8. generácia. Tá prvá je však už poriadne stará. Passat sa vyrába už od roku 1973, čo je nepredstaviteľných 46 rokov! Teraz, v nemeckom Emdene, kde sa Passat pred 46 rokmi začal vyrábať, vyšiel z linky Passat s poradovým číslom 30 000 000. Ide konkrétne o populárny plug-in hybrid vo verzií GTE.

Zdroj: www.volkswagen-newsroom.com

Passat nedosiahol tento úspech len tak, je populárny na celom svete. Tri kontinenty, 10 výrobných závodov a 100 krajín, kde sa Passat predáva hovorí jasnou rečou. Passat tak má pred sebou už len jednu métu. Najvyššiu. Pokoriť jednotku celého VW, ktorou je Golf. A toho bolo vyrobených už 35 000 000 kusov. Passat to bude mať poriadne ťažké, nakoľko Golf je v predajoch rekordérom, no aj tak by pred 46 rokmi asi nikto nepovedal, aký úspešný bude.

 

Zdroj: www.volkswagen-newsroom.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VW vyrobil už 30 000 000 Passatov!