SUV Samsung mieri do Južnej Kórei

SUV má v ponuke dnes takmer každá značka. Aj tie, o ktorých ste možno ešte ani nepočuli. Napríklad taký Samsung. Myslíte si, že ide o známeho výrobcu telefónov, ktorému už jeho biznis nestačil. Nie je tomu tak. Automobilka Samsung je samostatnou spoločnosťou, ktorá sa výrobou automobilov zaoberá už pomerne dlho.

Zdroj: motor1.com

Samsung Motors od roku 1994

Presne tak, automobilka Samsung Motors vznikla už v roku 1994. Predaj automobilov začal v roku 1998. V roku 2000 sa stála dcérskou spoločnosťou automobilky Renault. Jej oficiálny názov je odvtedy Renault Samsung Motors. Novinka, SUV od Samsungu je výrazne inšpirovaná Renaultom Arkana. Toto francúzske SUV kupé sa predáva v Rusku. Tento Renault Arkana je skutočne poriadne atraktívnym vozidlom, určite by sa za neho nehanbil ani nejaký oligarcha. Jediné, čo by mu mohlo vadiť je možno len znak Renaultu na kapote.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com


SUV Samsung XM3 Inspire je výrazne inšpirované práve modelom Arkana. Vystavené auto je síce len konceptom, avšak už na prvý pohľad má k produkčnej verzií veľmi blízko. Aj preto sa dá predpokladať, že do výroby pôjde niečo veľmi podobné, ako môžeme vidieť na fotografiách. Auto vyzerá dynamicky, agresívne a aj mierne športovo. Navyše zaujme aj netradičný znak Samsungu na kapote. Zaujímavé je, že do výroby pôjde novinka už začiatkom roku 2020. Jedinou škodou pre nás je to, že v predaji bude novinka len v Južnej Kórei. Zatiaľ nám ostáva len čakať a dúfať že motyka možno vystrelí a niekedy sa vďaka Renaultu niečoho podobného dočkáme.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: Autobazar.SK, motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / SUV Samsung mieri do Južnej Kórei