Táto Toyota Corolla má za sebou 1 000 000 km! Ako vyzerá?

O japonských autách sa hovorí, že sú nesmrteľné. Nie nadarmo zľudovel výraz, Japonec až na koniec. Mechanická odolnosť a nutnosť len základnej údržby sú hlavnými predpokladmi dlhej výdrže. Stovky tisícok kilometrov nie sú problémom, občas sa ale nájde aj hotový rekordér. Presne tak, ako táto Toyota Corolla z roku 2003.

Zdroj: nevsedoma.com

Zdroj: nevsedoma.com

Zdroj: nevsedoma.com


Nezničiteľná legenda

Táto biela Toyota Corolla Touring Sports je naozaj neuveriteľná. Pod týmto dlhým názvom sa v podstate skrýva len úprava kombi populárnej Corolly. V susednom Poľsku sa objavila na predaj zaujímavá biela kráska s nájazdom 999 992 km. Takmer 1 000 000 km! Nový majiteľ tak bude mať tú česť dostať sa sám cez hranicu milióna a zistiť, aký je to pocit, keď už ukazovateľ počtu najazdených kilometrov nemá kam ísť.

Zdroj: nevsedoma.com

Zdroj: nevsedoma.com

Zdroj: nevsedoma.com


Táto biela Toyota je z roku 2003, čo znamená, že každý rok zvládla viac ako 60 000 km. Pre mnohých vodičov je to nepredstaviteľný nájazd, znamená to, že je to v priemere cez 170 km každý jeden deň. Každý deň! Vrátane víkendov, vrátane sviatkov, Vianoc. Každý deň cez 170 km! Chceli by ste vedieť, ako je to možné?
Základom úspechu je konštrukčná jednoduchosť. Pod kapotou sa nachádza konštrukčne jednoduchý a spoľahlivý 1,6 litrový 4 valcový motor. Žiadne turbo, žiadne nové vychytávky, len jednoduchý a spoľahlivý motor. Iste, jeho spotreba je vyššia, ako v prípade moderných agregátov, no na druhej strane za servis dáte neporovnateľne menej, ako v prípade moderných motorov, za ktoré zaplatíte v servise stovky eur.

Zdroj: nevsedoma.com

Zdroj: nevsedoma.com

Zdroj: nevsedoma.com


Čo sa týka servisu, predošlý majiteľ sa o auto príkladne staral. Pravidelné servisné prehliadky absolvoval po každých 15 000 km, vrátane výmeny oleja. Aj to je recept na dlhú životnosť. Dvakrát bola vymenená prevodovka, vymenené bolo aj puzdro z prevodovky. Čo sa týka vizuálneho stavu, vzhľadom na nájazd je na tom celkom dobre. Sú tu aj otlčené miesta, nie je ich málo. Ale na všetky predajca upozornil. Interiér je tiež mierne poškodený, potrhaná sedačka, poškodený volant, no znova ak ide o nájazd, je to veľmi fajn stav. Rovnako sa na niektorých miestach vyskytuje aj korózia. Tá je však pri japonských autách celkom bežná a častá. Vzhľadom na to je stav tejto Toyoty viac než dobrý. Troška hrdze na 16-ročnom aute nie je dôvod na obavy, navyše to vyzerá tak, že nepostihla žiadne dôležité a nosné časti karosérie. Aj toto je ďalší dôkaz toho, že staré autá majú čo do seba.

Zdroj: Autobazar.Sk, auto-swiat.pl

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Táto Toyota Corolla má za sebou 1 000 000 km! Ako vyzerá?