Zvolávacia akcia Ferrari: Najdrahší model môže zhorieť!

Model SF90 má problém, výrobca majiteľom doručil výzvy, na základe ktorých majú s automobilom okamžite prestali jazdiť. Únik oleja môže spôsobiť, že vzácne Ferrari zhorí!

Model SF90 má problém, výrobca majiteľom doručil výzvy, na základe ktorých majú s automobilom okamžite prestali jazdiť. Únik oleja môže spôsobiť, že vzácne Ferrari zhorí!

Pozeráš sa na najdrahšie Ferrari, ktoré nie je limitkou. Napriek tomu majiteľov jeho vlastníctvo nepoteší. Najkrajšie a najdrahšie Ferrari má problémy. Výrobca zvoláva autá od majiteľov, tí neveria vlastným očiam a ušiam. Ich cestné monštrá sú nebezpečné a môžu zhorieť.

Ferrari SF90 Stradale a Spider sú mašiny, ktorých hrdí majitelia vedia, prečo si tieto skvosty zaobstarali. Drahé auto, však neznamená bezproblémové. Nový Ferrari fail je dôkazom, že ani ultra luxusné mašiny nedokážu predísť technickým problémom. Únik oleja z chybného prívodného potrubia je dôvodom, prečo výrobca zvoláva 614 kusov dodnes predaných Ferrari SF90 Stradale a Spider. Automobilka v júli počas predprodukčnej revízie modelu, ktorý taktiež poháňa rovnaký 8-valcový turbomotor, objavila vadu na prívodnom potrubí oleja k turbodúchadlu. Problémy boli natoľko vážne, že výrobca pristúpil k zvolávacej akcii.

Podľa zverejnených informácií, nemajú majitelia s autami vôbec jazdiť, až kým nebude chyba výmenou problematického potrubia odstránená. Ferrari zatiaľ, možno aj vďaka rýchlej reakcii, neoznámila žiaden požiar niektorej z vyrobených Ferrari SF90. Maximálne sa niektorým vodičom zobrazila na displeji chybová hláška o obmedzenom výkone motora. Tento moment označili technici za mimoriadne nebezpečný. Podľa údajov americkej NHTSA napriek tomu nie sú dodnes známe žiadne prípady požiaru a zhorených áut.

Čo sa týka ročníkov, ide o všetky dodnes predané SF90 Stradale aj SF90 Spider, ročníkov 2022 až 2024. Akcia sa týka aj áut vyrobených po 20. septembri 2023, pričom tieto autá neboli zatiaľ dodané zákazníkom. Vozidlo za 500 000 eur by malo byť vyrobené tak, aby nemohlo samovoľne zhorieť majiteľovi pod rukami, čo povieš? Aj majster tesár sa občas poreže, ako sa hovorí...

Zdroj foto: Ferrari, NHTSA

Zdroj: Ferrari, NHTSA

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zvolávacia akcia Ferrari: Najdrahší model môže zhorieť!