Účet za opravu: Majiteľ Tesly zaplatil 20 000 eur!

Johnny Bacigalupo kontaktoval servis Tesly krátko po tom, čo dážď poškodil batériu jeho elektromobilu. Tomu, čo sa dialo potom, sa nestačil čudovať.

„Skoro som dostal infarkt, povedal majiteľ pokazenej Tesly. Po oprave v servise mu prišla za opravu jeho automobilu až 17-tisícová faktúra! Johnny Bacigalupo a Rob Hussey neveril vlastným očiam. Na základe článku Business Insideru pre škótsky spravodajský portál Edinburgh Live, mala Tesla prekvapenému majiteľovi naúčtovať za  opravu dažďom poškodenej batérie poplatok vo výške 17 374 libier, niečo okolo 20 000 eur!

Záruka nekryje poškodenie dažďom

Ako sa to mohlo stať? Za celú situáciu môže nepríjemné zistenie. Zástupcovia tvrdia, že 8-ročná záruka nie je určená na pokrytie škôd a poškodenia spôsobených dažďom. Majiteľ bol podľa jeho príspevku zo sumy a dôvodu tak zaskočený, že nedokázal reagovať.

 

Namiesto 3-cifernej sumy má zaplatiť 20 000 eur!

Kupoval automobil s vyššou cenou a očakával, že sa vyhne možným problémom. Opak bol pravdou. Keď mu z Tesly prvýkrát zavolali, očakával účet vo výške 500 až 1000 libier. Realita bola iná, doslova opisuje svoje pocity tak, že sa cítil ako človek po infarkte. Zamestnanec v telefóne pýtal za opravu viac ako 17-tisíc libier, v prepočte sumu okolo 20 000 eur.

Ešte vyššie ceny výmeny batérie

Už samotný Elon Musk varoval záujemcov, že výmena batérie v modeloch Tesla môže stáť 5 000 až 10 000 000 dolárov. Nikto so záujemcov však tomu nevenoval dostatočnú pozornosť. Americká analytická firma J.D. Power varovala, že aj tieto sumy sa v roku 2023 menili. Spoločnosť Recurrent, zaoberajúca sa analýzou zdravia batérií do elektrických vozidiel zisťovala reálne náklady a odhadla sumu opravy vo výške okolo 20 000 dolárov.

Ako rýchlo sa opotrebuje batéria?

Rýchlosť opotrebovania batérií závisí od mnohých faktorov. Ovplyvňuje spôsob nabíjania aj typ prostredia, v ktorom sa vozidlo pohybuje. Nejedná sa o prvý prípad a obrovské sklamanie majiteľa, ktorý nečakal vysoké náklady na opravu. V roku 2022 zavolali zástupcovia z Tesly kanadskému zákazníkovi Mariovi Zelayovi. Dostal ešte horšiu správu. Výmena batérie ho stála 26-tisíc dolárov!

Ďalšie sklamanie

Ďalším sklamaním bola v tomto prípade aj nepotešujúca okolnosť, že sa kvôli pokazenej batérii nevedel majiteľ do auta ani dostať. V takom prípade sa Tesla nedá odomknúť. Dotknutý Kanaďan Zelaya nakoniec svoju Teslu Model S predal. Musel kvôli tomu podstúpiť ďalšiu výzvu. Zaplatil 30 000 dolárov za vybavenie náhradných dokladov o vlastníctve automobilu. Originál dokladov totiž v jeho prípade ostala uväznený v aute, ktoré nešlo odomknúť. Svoje rozhorčenie na internete zdieľa čoraz väčší počet sklamaných zákazníkov. Ako na tieto skutočne odstrašujúce prípady zareaguje Tesla?

Zdroj foto: teslarati.com

Zdroj: tesla.com, Tiktok, teslarati.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Účet za opravu: Majiteľ Tesly zaplatil 20 000 eur!