VIDEO: F1 vs Porsche vs motorka, kto vyhrá?

Rýchle autá, kto by ich nechcel mať alebo sa v nich aspoň previezť? Asi každý. Zďaleka nie každý má však v živote také šťastie a preto sa musíme uspokojiť aspoň so sledovaním iných, ako sa na brutálnych beštiách preháňajú nepredstaviteľnými rýchlosťami. Podstata každého motošportu je postavená na fascinácií rýchlosťou. Jej surovosťou, nebezpečentvom a vzrušením. Môcť si zajazdiť na tých najrýchlejších pretekárskych špeciáloch je výsadou zopár vyvolených vytrénovaných pretekárov, no Porsche dokazuje, že sa tomu najlepšiemu na svete vie rovnať aj pri sériovej výrobe.

Rýchlosť nadovšetko

Monoposty F1 či motorky zo seriálu MOTO GP ľudi vždy fascinovali a akosi sa brali za jednotku maximálnej rýchlosti. Aj preto sa s nimi snažilo porovnávať množstvo automobilov. Teraz si môžete pozrieť zásluhou YouTube kanálu Carwow, ako si s nimi viedlo Porsche.Zdroj foto: autoevolution.com

Porsche vyrába autá, ktoré sú považované za tie azda najpraktickejšie superšporty planéty. Ikonický vzhľad každého kúsku je dôvodom miliónov obdivovateľov značky a napriek tomu, že sú Porsche skvelými superšportmi, poslúžia aj v každodennej prevádzke. Máme pred sebou Porsche 911 Turbo S 991, ktoré bolo upravené a vyladené na výkon desivých 1 400 koní! To je niečo nepredstaviteľné a na takúto hodnotu sa nechytajú ani monoposty F1. Počas porovnania na videu bolo kvôli počasiu dostupných 1 200 koní, čo je ale aj tak nepredstaviteľná sila. Vyzývateľom bol monopost F1 Red Bull RB8 z roku 2012, v ktorom sa Sebastian Vettel stal po tretí krát majstrom sveta. Monopost s výkonom 800 koní pilotoval Liam Lawson, ktorý tento rok odjazdil niekoľko pretekov vo farbách Aplha Tauri. Nuž a zástupcom MOTO GP bol slávny pretekár Dani Pedrosa, ktorý osedlal KTM RC16 s výkonom 270 koní. A výsledok? Naozaj zaujímavý. Dani Pedrosa na motorke KTM jednoznačne dominoval, šprint na štvrť míle zvládol zástupca MOTO GP s prehľadom na prvom mieste. Druhým bol monopost F1, no Porsche skončilo naozaj len veľmi tesne za ním! Ak by malo auto k dispozícií celých 1 400 koní, je dosť pravdepodobné, že poradie by bolo vymenené. Iste, je to špecifický test v šprintových pretekoch, na bežnom okruhu so zákrutami by Porsche aj KTM skončili ďaleko za monopostom F1, avšak je naozaj fascinujúce, ako blízko si tieto celkom rozdielne svety dokážu byť.

Zdroj: youtube.com/carwow

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VIDEO: F1 vs Porsche vs motorka, kto vyhrá?