Starý Opel zo snov našich otcov za pár €!

Opel nie je dnes práve stelesnením automobilky, na ktorú by sa pred jej predajňami tvorili rady. No kedysi boli automobily značky Opel nesmierne populárne a obľúbené. Predajmi valcovali, mali extrémne široké portfólio, dnes si užívajú už len zvyšky zašlej slávy. Opel kedysi ponúkal aj autá z tried, v akých dnes už nemá žiadne zastúpenie. Napríklad veľký komfortný sedan, ktorý mohol konkurovať aj takému BMW 5. Jeho meno bol Opel Omega.

Splnenie sna po 35 rokoch?

Opel Omega bolo auto, ktoré u nás nebolo celkom možné ani vidieť a vlastniť ho bolo ešte náročnejšie. Predsa len, šlo o drahé auto zo západu, no aj roky po skončení výroby bola Omega snom, pre mnohých nedostupným. Cena časom padala, no pribúdali aj roky. A tie pri Omege narobili poriadne problémy, hlavne kvôli hrdzi, ktorej sa na Omege darilo mimoriadne dobre. A keď tu už bol kus za dobrú cenu, problémom bol stav. Na portáli autoscout24.de sa objavila Omega, ktorá je ako nová a v podstate sa ako nová aj predáva.

Zdroj foto: autoscout24.de

Ide o kúsok z roku 1988, teda má už 34 rokov, čo sa dá považovať aj za historickú hodnotu. Veľký a komfortný sedan bol vo svojej dobe vrcholom komfortu, ten je dodnes skvelý. Obrovské plyšové sedadlá áut z 80-tych a 90-tych rokov sú pohodné ako sedačky v obývačke. Pod kapotou je klasika doby, 2 litrový 4 valcový benzínový motor s výkonom 116 koní, ktoré ani dnes nie sú na zahodenie. Táto Omega mala navyše extrémne svedomitého majiteľa. Je tu zdokumentovaná servisná história, v servise bolo auto vždy, kedy malo. A s autom majiteľ príliš ani nejazdil. Za 34 km na svojej Omege prešiel iba 36 427 km, čo by s takýmto autom nebolo problémom prejsť za pár mesiacov. To je vidieť aj na stave, žiadna hrdza, lak sa doslova leskne. Auto je v tak perfektnom stave, že je na predaj vystavené v oficiálnom showroome v Nemecku medzi novými autami. Prekvapí aj cena. Na takýto unikát by mohla byť postavená pokojne aj vyššie, no činí 2 999 €. Pre niekoho môže ísť o dokonalú cestu splniť si svoj sen o Omege, aj keď po pár desaťročiach.

Zdroj foto: autoscout24.dZdroj foto: autoscout24.de

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Starý Opel zo snov našich otcov za pár €!