Brabus Mercedes-AMG EQS 53 - 761 koní pre náročných

761-koňový Mercedes-AMG EQS 53 dostal dotyk dokonalosti v podobe zásahu svetoznámeho úpravcu. Len Brabus dokáže vylepšiť dokonalé vozidlo. Po premene trhá betón! Toto je Mercedes-AMG EQS 53 na druhú!

Zmenami počas úpravy prešiel exteriér aj interiér. Vlajkový elektromobil značky Mercedes-Benz si nezaslúži inú odmenu ako prerábku od renomovaného úpravcu. Túto prerábku od Brabus chceš vidieť!

Mercedes-AMG EQS 53 na druhú

Nemecká tuningová firma má k Mercedesu-Benz veľmi blízko.  Spoločná náklonnosť oboch značiek ide tak ďaleko, že Brabus ponúka rôzne balíky pre takmer všetky špeciálne verzie, ktoré uzreli svetlo sveta.

8-valcové delo od AMG

Najviac si úpravca necháva popustiť uzdu fantázie pri najvýkonnejších variantoch v ponuke. To je tento prípad. Úprava sa bude týkať „krvilačného“ osemvalcového modelu od AMG. Brabus sa nenechá zastrašiť výzvou a púšťa sa aj prerábok silných strojov, od ktorých dávajú iní úpravcovia ruky preč.

Úprava vlajkovej lode - elektromobilu EQS

Čo sa týka výkonu, ide o extrémny výkon pod kapotou, ale nie razantné zvýšenie oproti pôvodnej verzii. Delo EQS 53 4Matic+ od AMG disponuje výkonom 560 kW/761 koní a krútiacim momentom 1 020 Nm.

Výkon 761 koní

Výkon zabezpečujú 2 elektrické motory umiestnené po stranách. Elektromobil s hmotnosťou 2,7-tony ponúka akceleráciu z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy. EQS prešlo viacerými zmenami. Brabus osadil nové karbónové nadstavce a treba uznať, že vozidlu pridávajú na agresivite. Nový predný nárazník, spodný splitter, aerodynamické lišty po stranách nárazníkov aj nových bočných prahoch, zadný difúzor a spojler na hrane piatych dverí nemožno prehliadnuť.

Logá Brabusu

Zaujímavosťou je pekné dizajnové logo Brabusu. Znak Mercedesu-Benz nahradilo dvojité písmeno B a viaceré plakety, ktoré sú čerešničkou na torte diela populárneho úpravcu. Okrem estetickej, plnia nové doplnky a diely aj aerodynamickú funkciu. Postarajú sa o zníženie odporu vzduchu, ktoré ešte viac vyšperkuje základný model s už slušnou mierou aerodynamiky.

Matný lak a obrie 22-palcové disky

Matný lak, obrie 22" kolesá Brabus Monoblock Z Platinum Edition a  podvozkový kit SportXtra. To je trio parádnych vylepšení, ktoré uzatvárajú sériu úprav. Podvozkový kit znižuje výšku vozidla o 15 milimetrov vpredu a 20 vzadu.

Brutálne parametre aj cena

Spomínané logá a plakety úpravcu nemôžu chýbať ani v interiéri. Čelo palubnej dosky aj časť výplní dverí zdobí látka a majiteľ si vychutná luxusný zážitok z jazdy v tomto automobile aj vďaka všade prítomnej Alcantary a mikrovlákna Dinamica. Interiér je prečalúnený do kože, ktorá ponúka aj čisto vegánske zloženie. Zaujíma ťa cena? Je rovnako brutálna ako parametre vozidla. Mercedes Brabus EQS 53 4Matic+ delo je na predaj za pôsobivých 299 468 eur. Ako sa ti táto mašina páči?

Zdroj foto: brabus.com

Zdroj: brabus.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Brabus Mercedes-AMG EQS 53 - 761 koní pre náročných