23 ročný sedan alebo nová Fabia?

Pri kúpe auta každý určite rieši aj financie. V prípade, ak máte rozpočet na nové auto a pozriete sa na ceny jazdeniek, asi budete mať chrobáka v hlave. Za rovnakú cenu nájdete auto vo vyššej kategórií, pokušenie ako sa patrí. Napríklad aj luxusnejší a komfortnejší sedan, ktorý bol nedocenený a musel odísť. Ako tento Opel.

Nepopulárny, no kvalitný

Opel nie je automobilkou, ktorá by bola práve preslávená kvalitnými prémiovými automobilmi. Po početných problémoch so spoľahlivosťou sa na Opel začali množiť dokonca vtipy a možno kvôli nespokojným zákazníkom zmizli aj inak veľmi podarené modely. Napríklad Opel Omega. Model, ktorý dal svetu zbohom, no občas sa objaví stále zachovalý kúsok, ako ten na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o svetlý Opel Omega, ktorý bol svojho času naozaj veľmi populárnym autom. Napriek tomu, že mal namierené vyššie. Opel nikdy nepatril medzi prémiové značky, s modelom Omega však mieril na tie nazvučnejšie mená. Šlo o konkurenta pre BMW 5 či iné prémiové automobilky. Naozaj ambiciózny plán. A pre Opel bol prekvapivo úspešný, z modelu Omega sa predalo takmer 800 000 kusov, dnes už nereálne číslo. Čo by za to iní dali. Pod kapotou je 2,2 litrový 4 valcový benzínový motor s výkonom 144 koní, ktorý v pohode stačí aj dnes. Na 100 km/h sa dostane za čosi cez 10 sekúnd, športiak to nie je, no dynamika mu rozhodne nechýba. Na rok 2000 je tu aj obstojná výbava, rovnako dokonalý stav. Opel Omega vyzerá tak, že ešte vonia novotou. Za 23 rokov života má za sebou iba 16 900 km, to je len okolo 60 km mesačne. Cena? 12 990 €, za podobné peniaze môežete mať novú Fabiu v základe, alebo priestraný sedan ktorý má síce svoje roky, no komfort na celkom inej úrovni.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 23 ročný sedan alebo nová Fabia?