Toto Ferrari sa nezdá, ale je to na totálnu škodu!

Čo si predstavíte, keď sa povie totálna škoda? Pravdepodobne auto rozflákané na márne kúsky, z ktoreho ostala už len kôpka pokrčených plechov. Keď sa pozriete na toto Ferrari, tak by ste určite nečakali, že ide o auto, ktoré je na totálku. Avšak je to tak. Prečo?

Keď to na totálku nevyzerá!

Na portáli copart.com sa objavilo mimoriadne zaujímavé auto. Ide o Ferrari F12 Berlinetta z roku 2017. Poriadny kus športového auta s atraktívnym 6,3 litrovým 12 valcovým motorom. Extrémne nízky je aj nájazd, len 422 km. Navyše auto je aj plne pojazdné! Prečo je teda označené ako totálna škoda?

Zdroj: copart.com

Nuž, označenie totálka sa používa pri poškodeniach, ktorých oprava je ekonomicky nerentabilná. No a pri športiakoch je extrémne drahá každá oprava. Aj preto sa dá k označeniu totálna škoda pri drahých autách dopracovať veľmi jednoducho. Napríklad tým, že nasrdíte niekoho s golfovou palicou. Presne tak, na tomto krásnom Ferrari sa vybil práve útočník s golfovou palicou. Rozbité sklá sú maličkosťou, omnoho bolestivejšími sú poškodenia karosérie. Takmer každý diel je poškodený poriadnou ranou golfovou palicou. Problémom je, že Berlinetta má karosériu z karbónu a oprava karbónových dielov je extrémne drahá. Keďže by bolo potrebné meniť v podstate celú karosériu, tak by cena opravy možno aj prevýšila obstarávaciu cenu.

Zdroj: copart.com

Poisťovňa tak auto označila ako totálnu škodu a bývalému majiteľovi preplatila hodnotu vozidla. To sa teraz predáva na náhradné diely, vďaka čomu dostane druhý život. Pre niekoho to môže byť mimoriadne atraktívna ponuka. V podstate auto jazdí a nie je ním problém, tak ak ste zručný a máte kopu gitu, môžete si ho kúpiť a budete ťažkým frajemom.

Zdroj: copart.com

Zdroj: copart.com

Zdroj: copart.com

Zdroj: copart.com

Zdroj foto: copart.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto Ferrari sa nezdá, ale je to na totálnu škodu!