Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!

BMW 507 je skutočnou raritou. Na svete bolo vyrobených len 254 exemplárov. Na výnimočnosti mu pridáva aj fakt, že jedným z majiteľov BMW 507 bol aj Kráľ Rock and Rollu Elvis Presley. Ten vlastnil kúsok z roku 1957. Presley kúpil auto v roku 1958 v Nemecku. Predtým, ako sa vozidlo k Presleymu dostalo, bolo používané na preteky. Aj v tej dobe šlo o skutočne horúcu komoditu. Auto malo pôvodne bielu farbu, Presley ho však dal prestriekať na červeno. Hovorí sa, že ho k tomu inšpirovalo množstvo listov od fanúšičiek s odtlačkami rúžov.

Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!

Keď v roku 1960 Elvis odišiel do USA, auto vzal so sebou. Neskôr ho predal dílerovi áut, ktorý ho na trhu ponúkal za 4 500 USD. Po vystriedaní viacerých majiteľov nakoniec auto zakotvilo u zberača áut v sklade v Alabame a zabudlo sa naň. V roku 2006 sa potvrdilo, že ide o BMW, ktoré vlastnil samotný Elvis Presley a odkúpilo ho priamo BMW. Pred 3 rokmi bolo auto zaslané do Nemecka a tu kompletne obnovené. Bolo rozobraté do najmenšej skrutky, zrekonštruované a opäť poskladané. Nakoniec sa dočkalo aj svojho originálneho bieleho náteru. Auto je nepredajné, premiéru na verejnosti malo v auguste minulého roku.

Pred úpravou:

Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!

Po úprave:

Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažko uveriť, že je to to isté auto!

Viac vo videu:

Zdroj: Autobazar.SK, LowMileage

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zabudnuté BMW Elvisa Presleyho vzali do parády profíci: Ťažk...