Tankovanie za jazdy im zaručilo dvojnásobné prekonanie svetového rekordu v drifte!

Nové BMW M5 už nebude mať pohon zadných kolies, ale 4x4. Napriek tomu sa mu podarilo prelomiť svetový rekord a to rovno dvakrát!

Aj keď na drifty sú podľa drvivej väčšiny vhodné automobily so zadným náhonom, BMW presvedčilo svojich fanúšikov o tom, že nové M5 bude aj naďalej kráľom driftu. V Columbii prekonala svetový rekord v najdlhšom drifte, kedy jazda šmykom trvala neuveriteľných 8 hodín. BMW M5 s pohonom všetkých štyroch kolies prešlo v drifte neuveriteľných 549 kôl, čo bolo presne 374,12 kilometrov. 

Počas tejto jazdy však bolo potrebné do automobilu dotankovať palivo. Keďže BMW nechcelo jazdu kvôli tankovaniu prerušovať, vyvinuli trochu nebezpečný, no zato šikovný spôsob dopĺňania paliva do nádrže. Do zadnej časti automobilu nainštalovali nádrž, ktorá prečerpáva za minútu približne 65 litrov paliva, ktoré boli dopĺňané manuálne počas jazdy. O "tankovanie" sa postaralo druhé auto, ktoré driftovalo súbežne s rekordmanom. Z tohto automobilu bol počas driftu vystrčený zo zadného okna človek, ktorý pripájal hadicu dopĺňajúcu palivo do BMW M5. Počas celého osemhodinového driftu bolo potrebné doplniť palivo až 5 krát a vďaka tomu vznikol ďalší svetový rekord za najdlhší súbežný drift dvoch áut na mokrom povrchu. Automobily súčasne driftovali až 63,17 kilometrov.

Nebezpečne vyzerajúce tankovanie však prebehlo celkom bezpečne a tento systém sa pri prekonávaní svetových rekordov v drifte, prípadne súťažiach môžno začne využívať. 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tankovanie za jazdy im zaručilo dvojnásobné prekonanie sveto...