Chlapík si v garáži vyrobil formulu. Trvalo mu to 2 roky a jazdí aj po diaľnici!

Nadšenec F1 sa rozhodol, že svoju vášeň pretaví do reálnej podoby. Hoci ho počas dvoch rokov živila manželka, zdá sa, že výsledok jeho práce stojí za to a dokonca na ňom môže aj pekne zarobiť!

Na stavbu takéhoto stroja treba veľmi veľa času, no finančne to vraj až tak náročné nebolo. Na základe automobilu Ariel Atom sa rozhodol postaviť vlastný koncept formuly, ktorý sa rozhodne môže stať hviezdou pretekárskej dráhy. Quantum GP700 dostal všetko, čo pravá formula. Pod kapotou ukrýva štvorvalec od Hondy s objemom 2.7 litra, dva kompresory a dva medzichladiče, vďaka čomu pod kapotou cvála až 700 koní! Z nuly na stovku dokáže zrýchliť za 2,6 sekundy a maximálku sľubuje až 320 km/h.

Jedinečná karoséria je zložená z materiálov ako napríklad karbon, kevlar a aramidové vlákna, čím dosiahol vysokú tuhosť a zároveň nízku hmotnosť len 700 kg. Vlastnoručne vyrobená formula s názvom Quantum GP700 je určená nielen na pretekárske trate, ale aj do bežnej premávky. Prvý kus je nepredajný, no pokiaľ by ste formulu chceli vlastniť, jej výrobca si za ňu pekne zapýtal. Za jeden model zaplatíte 700 000 austrálskych dolárov, čo je v prepočte približne 457 845 eur.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Chlapík si v garáži vyrobil formulu. Trvalo mu to 2 roky a j...