V Rakúsku si už diaľničnú známku na sklo lepiť nemusíte. Má to však jeden háčik!

Od decembra 2017 je možné zakúpiť si v susednom Rakúsku elektronickú diaľničnú známku, no klasický "nalepovací" variant z ponuky nezmizol.

 

Pre jazdu po rakúskych diaľniciach sú platné obe známky, stačí vám však vlastniť len jeden z variantov. Pokiaľ sa rozhodnete pre modernú elektronickú verziu diaľničnej známky, je potrebné mať na pamäti, že jej platnosť začína až 18. deň od zakúpenia. Je to kvôli rakúskym zákonom o ochrane spotrebiteľa pri nákupe cez internet, ktoré povoľujú vrátiť tovar do 18 dní od jeho zakúpenia. Pokiaľ sa chystáte do Rakúska a diaľničnú známku potrebujete používať prakticky ihneď, budete musieť zvoliť nalepovaciu diaľničnú známku. 

V Rakúsku si už diaľničnú známku na sklo lepiť nemusíte. Má to však jeden háčik!

Diaľničné známky do Rakúska tak po novom kúpite už aj online na shop.asfinag.at, kde takisto môžete zaplatiť digitálne mýto za úseky spoplatnené mýtnym systémom, pokiaľ cez ne plánujete svoju cestu. "Stará" verzia diaľničnej známky sa dá zakúpiť napríklad na pobočkách čerpacích staníc či hraničných priechodoch.

Ročné diaľničné známky v Rakúsku majú platnosť od decembra 2017 do konca januára 2019 a tento rok má klasický variant diaľničnej známky ružovú farbu. 

Diaľničné známky na rok 2018: prehľad cien a platnosť

Ceny rakúskych diaľničných známok pre motorové vozidlá do 3,5 t v roku 2018

10 dňová diaľničná známka vás bude stáť 9 € a jej platnosť je presne 10 dní od zakúpenia

Dvojmesačná diaľničná známka má cenu 26,20 €. Platnosť začína dňom vyznačeným na kupóne končí o 2 mesiace dňom, ktorý sa číselne zhoduje s dňom začiatku platnosti, pokiaľ takýto nie je, deň konca platnosti pripadá na posledný deň v mesiaci.

Ročná diaľničná známka vás bude stáť presne 87,30 € a platí od 1.12.2017 do 31.1.2019.

Za jazdu bez platnej diaľničnej známky môžete byť pokutovaný do výšky približne 120 €. 

 

Pozrite si ceny diaľničných známok v Európe na rok 2018!

 

Zdroj: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V Rakúsku si už diaľničnú známku na sklo lepiť nemusíte. Má ...