Svalnatý karavan spája offroad s luxusom, o akom sa vám ani nesnívalo!

Američania to so svalnáčmi vedia a opäť to dokazujú pri extrémnom karavane, ktorý spája offroad s luxusom štvorhviezdičkového hotela.

Spoločnosť Earthroamer vypustila na svet karavan s názvom XV-HD, ktorý pripomína svojim robustným dizajnom skôr obytný tank. Ich cieľom bolo vyrobiť automobil, ktorý dokáže zdolať akýkoľvek terén a zároveň ponúkne svojim majiteľom dokonalý luxus. Musíme uznať, že tento cieľ sa im podarilo naplniť do poslednej bodky!

Obytný karavan je ako stvorený na luxusný kemping, ubytuje pohodlne až 6 osôb a nájdete v ňom brutálne vybavenie. Priestranný interiér ponúka množstvo inteligentného úložného priestoru, pohodlné stolovanie, perfektne vybavenú kuchyňu s práčkou, kúpeľňu a obrovské televízory s perfektným zvukovým systémom. Nechýba podlahové kúrenie, vodné nádrže, úsporné batérie či inteligentná klimatizácia a všetok drevený nábytok je ručne vyrábaný. S takýmto autom ísť na dovolenku, to musí byť paráda! 

Základ pre konštrukciu karavanu tvorí poriadne autisko, ktorým sa stal Ford F-750. Jeho 6,7 litrový dieselový osemvalec má pohon 4x4, 330 koní s 983 Nm točivého momentu a vďaka tomu je schopný naozaj prejsť náročnými terénmi aj s celým obytným domom nad sebou. Pre každý prípad však nechýba predný naviják s ťažnou silou 13,5 tony a rezervné nádrže, ktorých objem je až 435 litrov. Cena takéhoto luxusného karavanu začína približne na úrovni 1,5 milióna dolárov. Koľko stojí plná výbava si ani netrúfame odhadnúť.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Svalnatý karavan spája offroad s luxusom, o akom sa vám ani ...