Dacia Duster je druhé najpredávanejšie auto Európy!

Dacia je dnes na svojom vrchole. Je nesmierne obľúbená nielen v krajinách východnej Európy, ale v celej Európe. Dokonca šliape na päty aj takému gigantovi, akým je VW. A Duster to natrel aj takému predajnému hitu, akým býva Škoda Octavia.

Rumunská automobilka na čele rebríčkov?

Daciu si pamätáte vy, alebo vaši otcovia hlavne ako podradnú treťotriednu automobilku úbohej kvality. Portál carscoops priniesol rebríček najpredávanejších modelov, kde Dacia exceluje. Tá možno prekonala aj svoje vlastné očakávania. V TOP5 má dokonca až 2 modely. Iste, prvá priečka je neprekonateľná, tam kraľuje VW Golf. V mesiaci august sa z neho predalo 26 411 kusov. Nuž druhú prečku obsadila Dacia Duster, ktorá je s počtom 19 451 predaných kusov zároveň aj najpredávanejším SUV-čkom. No a štvrtú priečku obsadila ďalšia Dacia, konkrétne model Sandero. V auguste sa zo Sandera predalo 17 764 kusov. Zaujímavosťou je, že najpredávanejšia Škoda, model Octavia obsadila až 7 priečku s počtom 15 997 predaných kusov.

Zdroj: carscoops.com

Dacií sa darí nielen v rebríčku predaných modelov, ale aj celkovo. V celom rebríčku predajnosti jednotlivých automobiliek obsadila Dacia peknú deviatu priečku. Navyše v mesiaci august zaznamenala celkový nárast na úrovni až 5,5%. Zaujímavé je, že automobilov značky Dacia sa predalo len o nejakých 6 000 vozdiel menej, ako vozidiel Škoda. Do úvahy treba brať aj to, že Dacia má v porovnaní s inými automobilkami výrazne menej modelov. S porovnateľným portfóliom by bola Dacia na tom s predajmi ešte vyššie. Každopádne ide o skutočne veľký úspech.

Zdroj: carscoops.com

Zdroj: carscoops.com

Zdroj foto: carscoops.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dacia Duster je druhé najpredávanejšie auto Európy!