Volkswagen bude mať veľké SUV kupé, má to však jeden háčik

Volkswagen ponúka niektoré modely globálne, ale niektoré sú prispôsobené lokálnym požiadavkám niektorých trhov. Práve sever Ameriky je tou časťou sveta, kde existujú modely, ktoré sa v iných častiach sveta nepredávajú. Jedným z takých modelov je Atlas. Je veľkým SUV, ktoré ponúka tri rady sedadiel.

Druhou verziou relatívne veľkého SUV bude kupé Cross Sport. Zrezaná zadná časť reaguje na popularitu vozidiel ako BMW X6. Zadná časť však eliminuje tretí rad sedadiel. Imidž predbehol funkčnosť a použiteľnosť. Rázvor ostal zachovaný, ale celková dĺžka auta klesla o osem centimetrov.

Foto: Volkswagen

V tlačovej správe automobilka uvádza, že toto auto je vyrobené v Amerike pre Ameriku. To znamená, že napríklad do Európy sa dostane maximálne ako individuálny dovoz. Nová verzia Atlasu ponúkne štýlovejší vzhľad, niečo ako Lamborghini Urus s naozaj nízkym rozpočtom.

Interiérovo sa nič nemení, akurát pribudol nový volant. A vlastne ešte ubudli tie dve zadné sedadlá, ale to je dané novou koncepciou karosérie. Atlas Cross Sport bude stáť na 21-palcových zliatinových diskoch, lebo čokoľvek menšie by vyzeralo prinajmenšom komicky.

Foto: Volkswagen

Na výber budú dva pohonné agregáty. Slabší dvojliter s prepĺňaním ponúkne výkon 176 kW (240 k) a s vyšším výkonom príde motor V6 s objemom 3,6 litra. Ten bude mať 206 kW (280 k). Prevodovka bude pre oba motory iba osemstupňová automatická. Pritom pohon všetkých kolies bude sériovo len pre šesťvalec. S ním dokáže Atlas Cross Sport potiahnuť príves až s hmotnosťou 2,5 tony.

Pre Atlas budú novinkami aj asistenčné systémy. Prvý z nich je Traffic Jam Assist. Kombinuje adaptívny tempomat a udržiavanie v pruhoch, aby dokázal v zápchach úplne samostatne riadiť auto. Auto dokáže zastaviť, ale aj opätovne rozbehnúť, avšak ak je prestávka dlhšia ako tri sekundy, tak treba stlačiť akcelerátor, alebo tlačidlo na volante. Druhý nový systém je Dynamic Road Sign Display. Ten zobrazuje na displeji aktuálne relevantné zvislé značenie, ktoré prečítajú kamery. A tiež zobrazuje platné rýchlostné limity. Tieto systémy sú už známe z iných modelov, ale pre Atlas sú novinkou. Okrem Cross Sportu ich dostane aj väčšia verzia.

Foto: Volkswagen

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Volkswagen

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Volkswagen bude mať veľké SUV kupé, má to však jeden háčik