Ford s MPV nekončí, Galaxy a S-Max dostanú facelift

Situácia na trhu automobilov ešte stále jasne hovorí v prospech SUV, vraj ich trh chce, tak sa automobilky zbavujú tradičných modelov a tieto prichádzajú ako náhrada. Ford však ešte zachová modely S-Max a Galaxy, nevymení ich za Explorer.

Inovované modely budú mať trochu zmenený predok a dostanú novú masku chladiča. To však nie je všetko, Ford pre Galaxy pripravil luxusnú verziu. Výbava, ktorá ponesie meno Vignale sa zaradí k S-Maxu, Mondeu, Kuge, ale už aj ku Focusu a Fieste.

Ford Galaxy

Foto: Ford

Luxus v interiéri veľkého MPV budú sprostredkúvať kožou čalúnené sedadlá s charakteristickým prešívaním, kožou potiahnutá prístrojová doska, hliníkové detaily interiéru, predné sedadlá s masážou, vyhrievaním aj chladením, či pamäťové funkcie predných sedadiel.

Dôležitým faktom je, že automobilka stále ostáva aj pri možnosti sedemmiestneho usporiadania pre modely. Vzhľadom na celkovú veľkosť auta sú zadné sedadlá použiteľné aj inak ako len núdzovo. Pre Galaxy bude dokonca sedem miest jedinou možnosťou.

Inovácie v interiéri prinášajú nový volant, ale najmä nové sedadlá, ktoré dostali certifikát AGR od nemeckej skupiny dbajúcej na zdravú chrbticu. Znamená to, že cestovanie bude na predných sedadlách príjemnejšie a chrbát bude ešte menej bolieť. Celkovo sú obe autá veľkými hltačmi kilometrov.

Ford S-Max

Foto: Ford

Aj to hltanie kilometrov je asi dôvodom prečo automobilka opustila všetky benzínové motory. V ponuke ostáva iba naftový dvojliter s rôznymi stupňami naladenia. Základom bude 110 kW (150 k), pri ktorom bude na výber medzi manuálnou šesťstupňovou prevodovkou a osemstupňovým automatom. Výber prevodovky nebude pre verziu s výkonom 140 kW (190 k). Preň bude iba automat, ale okrem predokolky môže mať aj pohon všetkých kolies AWD. Vrchol, z hľadiska výkonu bude dvojlitrový biturbo motor. Ten ponúkne výkon 176 kW (240 k), ale iba s pohonom prednej nápravy a automatom. Tak ako v ostatných modeloch je ovládanie automatickej prevodovky realizované kolieskom v strede miesto páky.

Fordu treba za tento krok poďakovať, lebo práve MPV majú často omnoho lepšie využiteľný priestor ako SUV a netvária sa zbytočne terénne.

Ford S-Max

Foto: Ford

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Ford

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ford s MPV nekončí, Galaxy a S-Max dostanú facelift