Rýchle kombi so 6 valcovým motorom za 8 750 €? Nech sa páči!

Mať tak rýchle auto. Veta, ktorú si určite každý aspoň raz povedal. Potom však prichádzajú argumenty rozumu. Mať 2 autá je nepraktické kvôli parkovaniu. Rovnako aj drahé. Ďalším argumentom proti je to, že rýchle auto využijete len maximálne cez víkend, inak nemá využitie. Platiť ďalšiu poistku, navyše rýchle auto nie je vôbec lacnou záležitosťou. Nuž a potom prichádza na rad nejaká racionálnejšia alternatíva. Napríklad kúpa užitočného a praktického auta na každý deň so slušnou výkonnostnou rezervou. Ako napríklad v tomto prípade.

6 valcový motor za bagateľ?

Ak by ste chceli poriadne rýchle kombi, musíte mať na neho desiatky tisícok €. Na nemeckom portáli autoleintner sa objavilo rýchle kombi, ktoré je dostupné aj pre bežných ľudí. Ide o VW Passat v karosérií combi tretej generácie. Nejde však o hocaký Passat, ale o verziu VR6. Čo to znamená? Predovšetkým poriadny 2,8 valcový 6 valcový motor pod kapotou. Jeho výkon je 174 koní, čo je dnes pomerne bežná hodnota, no je to auto z roku 1992. A v tej dobe to bol skvelý výkon. Navyše auto zaujme aj dnes, zvuk pravého 6 valcového motora je niečo, čo sa vidí čoraz zriedkavejšie.

Zdroj: autoleintner.nl

Zdroj: autoleintner.nl

Áno, toto auto je z roku 1992. Má 27 rokov, čo iste nie je málo. Pozoruhodný je však nájazd. Ten je len 87 000 km! Ak si to vezmete priemerne, ide o približne 270 km mesačne, čo je prakticky nič! A keď sa pozriete na stav auta, hádali by ste ešte nižší nájazd! Stav je skutočne dokonalý. Vráťme sa ale k výkonu. 174 koní v tomto Passate neznie ako obrovské stádo, aj dnes však vie ponúknuť nadpriemerné dynamické parametre. 100 km/h za 8,2 sekundy je veľmi fajn, rovnako ako aj maximálka na úrovni 224 km/h. No a pokiaľ vám navyše sedí retro vzhľad, máte tu ideálne auto snov. To najlepšie je na koniec. Cena. Rýchle kombíky s poriadnym výkonom vždy stoja nehorázne peniaze. A dokonca aj ojazdené. Toto je však výnimka. VW Passat VR6 s nájazdom len 87 000 km vyjde len na 8 750 €! Tak čo, brali by ste?

Zdroj: autoleintner.nl

Zdroj: autoleintner.nl

Zdroj: autoleintner.nl

Zdroj: autoleintner.nl

Zdroj foto: autoleintner.nl

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rýchle kombi so 6 valcovým motorom za 8 750 €? Nech sa páči!