BMW predstavilo konkurenta Mercedesu CLA, je ním 2 Gran Coupe

Mníchovská automobilka postupne zapĺňa všetky medzery v produktovom rade, ktoré by mohli existovať. Problémom súčasného modelového portfólia je fakt, že každou generáciou autá rastú. To znamená, že z menšieho sedanu narástla trojka na veľkosť päťky niekoľko generácií dozadu. Vytvorila tak miesto pre menší model.

V Číne už menší model je, je ním jednotka sedan. Ale do Európy sa dostane niečo iné. Úlohu malého sedanu bude plniť dvojka s dodatočným označením Gran Coupe. Bude mať naozaj karosériu sedanu, nie liftbacku ako Octavia a zároveň ponúkne bezrámové dvere.

To, že vychádza dizajnom z jednotky je vidieť najmä v prednej časti. Zadná časť zase Gran Coupe približuje základnými črtami skôr ku modelom X4 a X6, aj keď tu sú výrazne nižšie proporcie. Pri interiéri automobilka stavila na to, čo sa osvedčilo a už funguje v spomenutej jednotke. Prístrojová doska je navlas rovnaká a môže mať digitálne ukazovatele pred vodičom.

Foto: BMW

Nový najmenší sedan automobilky v Európe prichádza s rovnakou platformou ako jednotka, X1 a X2. Reálne to znamená pohon prednej nápravy a motory vpredu naprieč. Vozidlo na štýl štvordverového kupé tak tiež opúšťa pohon zadnej nápravy.

Kapota bude mať postupne takmer všetky motorizácie ako má aj jednotka. Ale najzaujímavejšia verzia bude určite M235i xDrive. Tá príde s dvojlitrovým prepĺňaným štvorvalcom. Dosahuje 225 kW (306 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 450 Nm. Prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky poháňa všetky štyri kolesá. Oproti ostatným verziám bude M235i o 10 milimetrov bližšie k zemi, čím sa zníži ťažisko a ešte zlepšia jazdné vlastnosti. Na stovke je do 5 sekúnd.

Foto: BMW

Druhou zaujímavou voľbou bude 220d. Tá predstavuje dvojlitrový naftový motor s výkonom 140 kW (190 k). Krútiaci moment sa dostal na 400 Nm. Je spojený s osemstupňovou prevodovkou a postupne pribudne aj verzia s pohonom všetkých kolies. Predokolka je na stovke za 7,5 sekundy a maximálne sa rozbehne na 235 kilometrov za hodinu.

Spustenie predaja tohto modelu je naplánované na marec roku 2020.

Foto: BMW

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: BMW

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW predstavilo konkurenta Mercedesu CLA, je ním 2 Gran Coup...