Shanghai očaril nový sedan od VW - C Coupe GTE. Už ste ho videli?

Volkswagen tento rok na autosalónoch hviezdi najmä sedanmi. Po predstavení GTE v Ženeve prišiel do Shanghaia s úplne novým konceptom C Coupe GTE, ktorý efektne vypĺňa medzeru medzi Passatom a Phaetonom. 

Volkswagen pracuje na najluxusnejšom sedane svojej triedy už nejaký ten čas. Nový koncept C Coupe GTE má platformu položenú na základe A6L a hoci sa nápadne podobá na ženevský koncept, rozdiely sú jasné. Profil siluety môžeme priblížiť k Tesle Model S, čo nám pripomínajú najmä zapustené kľučky dverí. 3000 mm rázvor patrí medzi najväčšie na strane S-Class LWB. Interiér však ďaleko od tradičných VW nešiel, jednoduché línie, volant podobný ako má Passat, no prekvapením sú najmä integrované dotykové obrazovky - jedna vpredu a dve pre cestujúcich na zadných sedadlách.

Pod kapotou sa ukrýva až 380 koní, štvorvalcový TSI turbomotor prispôsobený elektromotoru a 8 rýchlostný automat. Plug-in hybrid dosahuje maximálnu rýchlosť "len" 232 km/h a z nuly na stovku to vytiahne za 8,6 sekundy. V čisto elektrickom režime prejde len 50 km, no v hybridnom režime je to až 800 km! S najvyššou rýchlosťou 130 km/h pri elektre sa na Teslu nechytá, no napravil to nízkou spotrebou paliva - len 2,3 l na 100 km. Na trhu by sa mal objaviť budúci rok.

So zaujímavým dizajnom má predpoklady stať sa favoritom značky VW, čo poviete?

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Shanghai očaril nový sedan od VW - C Coupe GTE. Už ste ho vi...